De nou tancats

Imprimeix

El Procicat ha decidit allargar una setmana més el confinament comarcal per a més de 830.000 persones amb l’objectiu de consolidar i estabilitzar la corba de pressió assistencial a les UCIs

El Procicat manté el confinament comarcal una setmana més, fins al dilluns que ve 26 d’abril. D’aquesta manera es prorroga set dies més les mesures actuals per frenar la propagació de la pandèmia contra la Covid-19. Així, queda restringit l’entada i sortida durant tota la setmana sense motiu justificat. Només la mobilitat laboral està permesa quan no es pugui teletreballar. Segons el secretari general de la conselleria de Salut, Marc Ramentol, s’allarga per tal de consolidar i estabilitzar la corba de pressió assistencial a les unitats de crítics del país, que a hores d’ara està als 500 pacients ingressats, així com el nombre de contagis. Paral·lelament, Ramentol va agrair als tres pilars fonamentals que aquests indicadors no s’hagin disparat després de la Setmana Santa. En primer lloc a la ciutadania perquè de nou ha respost amb “solidaritat i civisme”, en segon lloc als principals sectors econòmics, culturals i socials del país que han tingut sempre “una actitud constructiva i han respost amb empatia especialment aquests dies festius que hem passat” i, per últim, als professionals del sistema sanitari català i als cossos de seguretat i emergències per la seva tasca aquests últims dies.

832097f3 9645 4fdd bbf6 ffec68720210

Ampliació

L’Ajuntament de Barcelona i diversos municipis baixllobregatins van insistir a demanar que el perímetre de restricció de la mobilitat per evitar la propagació de la Covid-19 deixi de ser la comarca del Barcelonès i s’ampliï a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa va insistir que”‘per una qüestió sanitària, és molt important poder obrir aquest perímetre de confinament” de Barcelona perquè és la ciutat més densa d’Europa. Tarafa va subratllar -al tancament de la present edició- que l’ajuntament de la capital catalana i altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona són partidaris d’ampliar el perímetre comarcal a l’àrea metropolitana “sobretot per evitar aglomeracions. Emplacem, esperem i seguim insistint í que es faci aquesta obertura perimetral per, amb més espai, evitar més aglomeracions”, i va demanar al veïnat que, mentre això no passi, “segueixin anant per la ciutat amb cautela, intentant evitar aglomeracions i anar als espais més oberts.”

c9c7d0b7 23f4 47d9 a734 994ac0cae3ee

Controls policials

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va posar en valor una vegada més el compliment de les resolucions del Procicat per part del gran gruix de la ciutadania, ja que un cop analitzades les dades de la Setmana Santa no s’ha disparat la corba. El conseller va explicar que “malgrat les dades de sancions que es donen des del Departament d’Interior per no respectar els confinaments nocturn o perimetral o malgrat la imatge que puguin donar certes festes que es fan de manera il·legal, aquestes xifres són una proporció molt petita si tenim en compte que estem en un país de 7’5 milions de persones”.

repor control policial

Per la seva banda, el comissari Joan Carles Molinero va explicar que “des del Cos de Mossos d’Esquadra, establirem dispositius en zones on estem detectant persones que fan festes multitudinàries incomplint les mesures vigents”. A més a més “també aplicarem el dispositiu de seguretat entorn els parcs naturals per evitar aglomeracions i sancionar aquelles persones que incompleixen les actuals mesures de confinament comarcal” va afegir. El comissari va destacar que “mantindrem els controls dinàmics a la xarxa viària per garantir les restriccions de mobilitat comarcal i donar compliment a les restriccions de confinament nocturn”. Durant la seva compareixença Molinero va recordar que tots aquests dispositius de seguretat s’estan realitzant conjuntament amb les policies locals, guàrdies urbanes i agents rurals per donar continuïtat a les mesures aprovades pel Procicat.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu