Torna el confinament comarcal divendres 9 d'abril

Imprimeix

Es reactivarà un dispositiu d’entre 350 i 400 controls diaris, i s’elimina l’excepció que els grups bombolla es pugui moure entre comarques

L'augment de pacients de Covid-19 ingressats a les UCI ha portat Protecció Civil de Catalunya (Procicat) a decretar el confinament perimetral comarcal des del divendres 9 d'abril fins, com a mínim, el dilluns 19 d'abril.

Tal com va avançar ahir La Premsa del Baix, la nova restricció es van anunciar en una roda de premsa que va comptar amb la participació de la consellera de Salut, Alba Vergés; i el d'Interior, Miquel Sàmper; als qui han acompanyat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon; el comissari dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero; i el sotsdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado.

735f9895 c774 4617 b048 8b80d5dbb2c0

Vergés va alertar que les UCI estan registrant “un creixement molt preocupant que no és assumible per al sistema sanitari”, al mateix temps que ha deixat la porta oberta a endurir altres mesures “segons quina sigui l'evolució” del virus. Els pacients en estat greu per Covid-19 segueixen augmentant a Catalunya, amb 458 crítics a l’UCI.

Per això, el Procicat ha decidit fer un pas enrere: després de tres caps de setmanes seguits, Setmana Santa inclosa, en què s'ha permès el desplaçament lliure dins de la comunitat solament amb la bombolla de convivència, a partir del pròxim divendres això ja no serà possible. Així doncs, únicament s’elimina la possibilitat que les persones d’una mateixa bombolla de convivència puguin traspassar el perímetre de la comarca per així reduir la mobilitat a Catalunya. D’altres mesures com el confinament nocturn, de 22h a 6h, o l’obligació de les empreses a limitar la mobilitat laboral i potenciar el treball a distància es mantenen.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha rebutjat aquest dimecres permetre que a Barcelona el confinament perimetral sigui de tota l'Àrea Metropolitana (AMB) i no solament de la comarca, tal com havia demanat l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau.

169976669 3978029555551836 1163719701355034156 n

Reserves

Una reserva prèvia per al cap de setmana vinent en l'àmbit de la cultura, la restauració o per un allotjament turístic no permetrà sortir de la comarca, arran de la decisió del Govern de tornar a aplicar a partir del divendres el confinament comarcal, almenys fins al pròxim 19 d'abril. Únicament es mantindran les excepcions que ja estaven vigents fins al 14 de març, per a casos de mobilitat justificada i essencial, com a desplaçaments laborals, empresarials, institucionals, per cuidar de menors, ancians o dependents, participar en competicions esportives autoritzades i per a activitats escolars, amb pernoctació solament per a les bombolles d'alumnes.

Control policial

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals i guàrdies urbanes efectuaran entre 350 i 400 controls al dia a partir del pròxim divendres per garantir el compliment del nou confinament comarcal que ha acordat el Govern.

confinament comarcal abril

Així ho va anunciar ahir el comissari portaveu dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, en una roda de premsa en què va detallar que aquests controls, igual que passava fins al passat 14 de març -quan es va aixecar el confinament comarcal per a les bombolles de convivència-, s'establiran en diverses carreteres per part del cos autonòmic i de les policies locals.

Redacció / Fotos: Arxiu