Què es pot fer i què no a partir del 15 de març?

La millora dels indicadors epidemiològics han fet que el Procicat modifiqui algunes de les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus

Les restriccions anti-Covid es relaxen a partir d’avui al Baix Llobregat, on a partir de les 00:00 d'aquest dilluns s'aixecarà el confinament comarcal per a les bombolles familiars, tot i que es manté el toc de queda nocturn entre les 22 hores i les 6 del matí.

La millora dels indicadors epidemiològics han fet que el Procicat modifiqui algunes de les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2 per avançar, segons Salut, en el procés de recuperació d'activitats d'una manera progressiva i amb cautela.

Ewb6EivWQAInWfB

Les modificacions afecten principalment a la mobilitat perquè decau el tancament comarcal, tot i que els desplaçaments fora de la comarca s'han de fer només amb la bombolla de convivència; els dies d'obertura dels comerços no essencials, que podran obrir els caps de setmana; a l'obertura de les sales de joc, i a la represa d'activitats culturals i populars.

Les noves mesures, que estaran vigents fins al proper 29 de març, són les següents:

ACTIVITATS SOCIALS

- Limitació a 6 persones en trobades socials tret que es tracti de convivents.

- Les reunions o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin en tant que sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

MOBILITAT

- Territori de Catalunya: restringida l'entrada i sortida sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar.

- La mobilitat entre comarques es permet sempre que sigui amb la bombolla de convivència i mantenint les mesures que fan referència a les reunions i trobades de caràcter social i familiar.

Ewc5RKwWQAARIej

 CONFINAMENT NOCTURN

- No es pot circular pel carrer des de les 22:00 hores a les 06:00 hores excepte per causes justificades.

control comarcal

EMPRESES

- S'ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.

- Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats similars.

HOSTALERIA

- Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 a 17:00 hores. Resta d'horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

- Interiors: oberts amb el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 a 17:00 hores. Resta d'horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

hostalaria si no

ACTIVITATS CULTURALS

- Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l'aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada. També oberts museus, biblioteques i sales d'exposició amb el 50% de l'aforament.

- Es poden reprendre: les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies de lliurament de premis i festivals. Els assistents han d'estar asseguts i s'han de respectar les mateixes limitacions d'aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

sala cine

COMERÇ I CENTRES COMERCIALS

- 30% de l'aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.

- Establiments i locals comercials de més de 800 metres quadrats: aplicació de l'aforament sobre aquesta superfície màxima.

comerç si no

ESPORTS

- Instal·lacions i equipaments esportius a l'aire lliure i piscines obertes amb un aforament màxim del 50%.

- Instal·lacions i equipaments d'interior: aforament del 30%. Sense ventilació i qualitat de l'aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l'ús de vestuaris.

- Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d'assistents a l'aire lliure i el 30% en espais tancats i sempre amb seient preassignat.

EwbhFwFXAAEY61B

ACTIVITATS RECREATIVES

- Equipaments cívics: permeses activitats a l'aire lliure de tipus físic o d'entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d'un màxim de 6 persones.

- Oberts: Parcs infantils fins a les 20 hores, amb un aforament del 50%.

- Salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir amb limitació de l'aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones, garantint la ventilació mínima. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s'amplia a 250 persones (dins del 30% de limitació de l'aforament). Els clients han de situar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 metres entre diferents grups. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració.

- Tancats: espais infantils lúdics interiors, parcs d'atraccions.

UNIVERSITATS I ESCOLES

-Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l'augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 30% de l'alumnat de cada universitat.

- Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l'activitat presencial.

- ESO, primària i infantil: presencialitat plena.

- Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, d'oci i esportives des del cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les quals preservin el grup bombolla).

- Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

aula recurs


Redacció / Fotos: UB-Basket Almeda-Trànsit

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix