S’aixeca el confinament comarcal a partir de dilluns

Imprimeix

Entre les noves mesures, que entraran en vigor dilluns, hi ha la represa de les competicions federades per als menors de 16 anys i l’obertura de tots els comerços el cap de setmana

La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar que, a partir del proper dilluns, el Govern permetrà que les persones que integren una bombolla de convivència es desplacin a una comarca diferent de la d’on resideixen habitualment. Aquesta és una de les principals novetats aprovades pel Procicat, dirigit pels departaments de Salut i Interior, després de revisar les mesures vigents de prevenció i control de la pandèmia.

control comarcal

159583183 3770332536416051 6094466410513305831 o

D’aquesta revisió se n’extreu que, una setmana més, la situació de descens continuat de la corba pandèmica permet avançar en el procés de recuperació d’activitats, però cal fer-ho de manera progressiva i amb cautela; de fet, així ho aconsella la lenta però continuada davallada dels indicadors epidemiològics que caracteritza aquesta tercera onada, i la necessitat de preservar el correcte funcionament del sistema sanitari.

Comerços

En aquest sentit, les persones d'una mateixa bombolla de convivència podran traspassar el perímetre comarcal. Pel que fa a l’obertura de comerços de venda al detall, podran fer-ho els que no superin els 800 metres quadrats i amb un 30% d’aforament. Els més grans de 800 metres quadrats podran obrir si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i redueixen l’aforament al 30%.

si

A més, si respecten aquestes mateixes indicacions, es permetrà obrir els comerços dels centres, galeries i recintes comercials, on es limita al 30% les zones comunes i de pas, on caldrà complir les condicions de ventilació i qualitat de l’aire, i on es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans. També roman suspesa l’obertura al públic dels locals i establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials.

Activitat esportiva

Una altra novetat té a veure amb les competicions esportives i amb les activitats relacionades amb el joc. Pel que fa a les primeres, ja es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys; a més, a excepció de les d’àmbit estatal i internacional (de futbol i bàsquet) de caràcter professional, la resta de competicions permeses es podran desenvolupar amb públic, limitant l’aforament al 50% en instal·lacions i equipaments a l’aire lliure i al 30% en tancats.

ninos jugando al futbol 0

Pel que fa al joc, salons, casinos i sales de bingo podran obrir al 30% i un màxim de 100 persones, tot garantint la ventilació mínima establerta. Si, a més, compleixen amb determinades condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades i garanteixin mesures de control d'aglomeracions, podran obrir, respectant el límit de l'aforament al 30%, fins a un màxim de 250 persones.

Cultura

A més, als locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals -com ara teatres, cinemes i auditoris- es podran fer altres activitats extraordinàries, com gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals.

1798 bastoners 1

També es podran reprendre les activitats de cultura popular i tradicional, tant a l’aire lliure en un espai perimetrat i estàtic, com en espais tancats, amb subjecció a requisits d’aforament segons les condicions de ventilació i de control d’accessos i mobilitat de l’activitat. En tots cas, els assistents hauran d’estar asseguts. D’altra banda, l’activitat dels mercats no sedentaris i les fires de mercat resta condicionada a una reducció al 30% de la capacitat d’aforament. 

Toc de queda

Finalment, les altres mesures ja vigents es mantenen, com el toc de queda, que continuarà com fins ara (22h). Tant les mesures vigents com les novetats aprovades avui tindran una vigència de 14 dies –fins al 29 de març- i seran revisables segons l’evolució de la pandèmia, tot i que Vergés ha expressat la voluntat de mantenir-les més enllà d’aquest dia i d’estabilitzar aquesta obertura.

Redacció / Fotos: Arxiu