Els trenta municipis del Baix Llobregat tornen al confinament

Imprimeix

El comerç no essencial tancarà el cap de setmana i els centres comercials tots els dies

El Procicat, dirigit pels Departaments de Salut i Interior, ha aprovat, en l’actual context d’increment de la incidència de la COVID-19, que calia revisar les mesures de prevenció i control vigents i dur a terme una nova escalada. Així, s’endureixen les restriccions a partir de demà dijous 7 de gener. Aquestes mesures, que entren en vigor el 7 de gener, seran avaluades per la Generalitat després de 10 dies i, en funció de l'evolució de la pandèmia, es valorarà si es prorroguen durant més dies. 

mesures covid a partir 7 gener

Mobilitat

En primer lloc, pel que fa a la mobilitat personal, es limita al perímetre municipal durant tota la setmana (de dilluns a diumenge), amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es permet la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs. En conseqüència, se suspèn en aquest moment l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris.

Eq4rs7NXUAAGLNo

Trobades

Les trobades familiars i/o socials es permeten sempre que no se superin les 6 persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. A aquestes mesures obligatòries s’afegeix la recomanació que les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència. 

Comerç i restauració

Se suspèn l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials. Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dóna en cap de setmana. Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat. S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials. 

BARNASUD 040120

L’horari d’obertura al públic de les activitats permeses en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21h, en general; no obstant això, sí podrà arribar fins a les 22h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23h per a serveis de restauració a domicili. 

Esport, lleure i cultura

Pel que fa als equipaments esportius, es preveu el tancament dels que es troben ubicats en espais tancats (pavellons i gimnasos), a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control. 

15980037591693

També se suspenen les activitats del lleure infantil i juvenil i se suspèn majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.

Per últim, se suspenen les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu. També s’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

Redacció / Fotos: Arxiu