La restauració del Baix Llobregat haurà d'obrir per franges horàries

Imprimeix

També es restringeix la mobilitat diària a l’àmbit comarcal i es manté el toc de queda nocturn menys la nit de Nadal, Cap d’Any i la Nit de Reis que s’amplia

Catalunya i el Baix Llobregat restringirà la mobilitat diària a l'àmbit comarcal -excepte visites a familiars- durant les festes de Nadal, sense modificar el màxim de deu comensals a casa, i establirà franges horàries en bars i restaurants perquè estiguin oberts només en les hores dels àpats. Aquests són les mesures més significatives aprovades pel Govern català. El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, van explicar ahir aquestes mesures “quirúrgiques”, que suposen un “pas enrere” en el pla de desescalada. Les mesures estaran vigents des del 21 de desembre fins a l'11 de gener i es revisaran el 28 de desembre, sense descartar que es puguin endurir si les dades empitjoren més.

Bars i restaurants

Els bars i restaurants només podran obrir i servir a l'establiment en dues franges: de les 07.30 hores a les 09.30 hores per servir esmorzars i de les 13.00 hores a les 15.30 hores per servir dinars. En canvi, per als sopars, només podran oferir servei a domicili, de les 19.00 fins a les 22.00 hores. A l'interior dels restaurants es mantindrà l'aforament del 30% com a màxim, amb quatre persones per taula, o sis si són la mateixa bombolla de convivència.

restaurante covid prevencion

Reunions socials

En general, les reunions socials segueixen limitades a sis persones, però el 24, 25, 26 i 31 de desembre, i l'1 i el 6 de gener, es podran ampliar a deu persones sempre que no excedeixin dues bombolles de convivència, com de fet ja establia el pla de Nadal.

Captura de pantalla 2020 12 18 a las 19.53.25

Confinament

Pel que fa a la mobilitat, s'estableix el confinament perimetral de Catalunya excepte si es realitzen desplaçaments per a visites a familiars. La mobilitat interior quedarà restringida a l'àmbit comarcal durant tota la setmana -actualment només és els caps de setmana-, però també té excepcions: es permet desplaçar-se a la segona residència o a un hotel -mantenint-se dins de la comarca de destinació- sempre que no es trenqui la bombolla de convivència.

Eo9nJ3iW4AU2 iF

El toc de queda nocturn es manté -a partir de les 22.00 hores-, però la nit de Nadal i Cap d'Any s'amplia a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, a les 23.00 hores.

Redacció / Fotos: Arxiu