El Baix Llobregat, sota el toc de queda nocturn

Imprimeix

La mesura prohibeix la mobilitat de la ciutadania de les 22 a les 6 hores per intentar frenar els contagis desbocats de coronavirus

La Generalitat va posar en marxa, des d’ahir diumenge, un toc de queda nocturn al Baix Llobregat i la resta de Catalunya per intentar frenar els contagis desbocats de coronavirus. La mesura va entrar en vigor després de publicar feia poques hores al BOE el decret de l'Estat d'Alarma aprovat pel Govern espanyol.

122603474 10223489391732427 1220254753977570733 o

El toc de queda, que va des de les 22 a les 6 hores, prohibeix la mobilitat de la ciutadania durant aquesta franja horària, tot i que s'estableixen excepcions com la de les persones que hagin de sortir per raons laborals, de salut o per tenir cura de menors d'edat o gent gran.

La circulació de vehicles per carreteres i vies que transcorrin o travessin l’àmbit territorial de Catalunya estarà permesa sempre que tingui origen i destí fora de Catalunya. Així mateix, estarà sempre permesa la circulació quan es tracti de transport de mercaderies.

Ek9JZSTXUAA8Zcn

Pel que fa a l’horari màxim d’obertura al públic, els serveis, activitats recreatives i esportives, comerç minorista i de restauració serà a les 21 hores, tot i que la prestació de serveis de restauració a domicili serà a les 22 hores.

dsc 2527

Finalment, les activitats culturals i espectacles públics podran finalitzar a les 22 hores i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22 i les 23 hores. La Generalitat aconsella als ciutadans que guardin les entrades que demostrin que surten d'un esdeveniment cultural.

Així mateix, es podrà treure els animals domèstics a passejar, tot i que sempre que es demostri que no té disponibilitat per fer-ho abans.

La limitació horària no afecta en cap cas als serveis essencials i d’urgència, com sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

img lfflorio 20201025 192039 imagenes lv otras fuentes whatsapp image 2020 10 25 at 191616 kjFG 656x928LaVanguardia Web

Excepcions

Les excepcions que la resolució contempla, i que hauran de ser sempre justificades, són: 

Desplegament policial

Més de mil agents del cos de Mossos d'Esquadra actuaran des d'ahir a la nit per informar de les restriccions amb motiu de la declaració de l'Estat d'Alarma i el confinament nocturn a Catalunya, tot i que la policia catalana no va sancionar -ahir diumenge- l'incompliment del toc de queda.

ElKm7yMXYAA RC4

Multes

L'incompliment de les mesures serà objecte de règim sancionador d'acord amb el Decret llei 30/2020, de 4 d'agost, pel qual s'establia el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19. La mesura no té voluntat coercitiva ni recaptatòria, tot i que s'estableixen multes per infraccions que podran anar fins als 600 euros.

La Generalitat podrà requerir a les persones que estiguin en la via pública entre les 22 i la 06 hores una declaració d'autoresponsabilitat especificant el motiu de la sortida.

Redacció / Foto: BTV-Arxiu-Mossos d’Esquadra-Jordi López