Es limita a sis persones les reunions socials per evitar contagis per COVID

També decideix no tancar els parcs infantils però sí recomanar pautes d’ús d’aquests espais per a famílies i administracions locals 

El comitè de direcció del Pla PROCICAT, a proposta del comitè tècnic, va aprovar la proposta dels Departaments de Salut i Interior de limitar les reunions socials, tant en l’àmbit públic com privat, a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara. Una mesura que ja és oficial a partir d’avui. Queden exclosos trobades de feina, centres docents, transports, actes religiosos i manifestacions. Les multes per incompliments poden anar dels 100 als 3.000 euros.

180124 E FotosTerrassesHivern 093 1024x684

La limitació, que no s’aplica a persones convivents, té com a objectiu reduir el nombre de contagis per COVID-19, que majoritàriament ara es donen en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper. En coherència amb aquesta mesura, escau també limitar a sis el nombre de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d’hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses.

D’altra banda, aquest òrgan interdepartamental ha decidit per ara no tancar els parcs infantils, però sí considera necessari reforçar les pautes per a les famílies per a fer-ne un ús correcte, i alhora els elements de control per part de les administracions públiques locals. En aquest sentit, el PROCICAT considera que els parcs infantils constitueixen un espai d’esbarjo beneficiós per als infants, però per contra, el seu ús suposa un risc de contagi de la COVID-19, especialment per presentar superfícies de contacte freqüent elevat, per fer coincidir infants de grups de convivència estable diferents, i per la dificultat per mantenir les distàncies i aglomeracions en els espais d’ús compartit simultani. A més, l’òrgan constata que, sovint, la presència d’adults a càrrec dels infants no es fa mantenint les distàncies de seguretat i comporta aglomeracions en l’entorn.

EimqcpWXgAobXBc

Pel que fa a les pautes per a les famílies, el PROCICAT recorda que cal un ús racional dels parcs infantils per fer un ús segur i per evitar aglomeracions, de manera que no s’hi accedeixi si ja hi ha un nombre important d’infants en aquell moment. També proposa limitar el temps d’ús a un període inferior a l’habitual i buscar activitats i jocs d’esbarjo alternatius a l’ús de gronxadors o tobogans. Com sempre, cal que els infants practiquin la higiene de mans abans d’accedir-hi i també de forma freqüent mentre en fan ús. A més, és convenient mantenir una distància de seguretat interpersonal amb els infants d’altres grups de convivència per evitar el contacte físic, especialment en els accessos als equipaments. Per últim -i a banda de fer ús obligatori de la mascareta a partir dels 6 anys inclosos i si és possible entre els 3 i 5 anys-, es recomana que un únic adult acompanyi als infants, per reduir el nombre de persones, així com no seure als bancs a l’interior dels parcs infantils per evitar sobreocupació de l’espai.

Pel que fa a les pautes per a les administracions locals, se les insta a reforçar els missatges informatius en els accessos als parcs infantils relatius a evitar aglomeracions i mantenir distàncies de seguretat interpersonal. De fet, hauran de  reduir els aforaments per a fer-ho possible en espais d’afluència important de forma habitual -aplicant percentatges del 50% amb caràcter general-, i podran tancar-ne els de major concurrència on no es puguin garantir distàncies ni evitar aglomeracions. Caldrà incrementar la neteja i desinfecció especialment d’espais que presentin superfícies de contacte (gronxadors, tobogans, baranes i escales, superfícies d’escalada, etc.), d’espais tancats o semitancats (casetes de joc, túnels o tubs), equipaments per a fer exercici, bancs, taules o papereres.

EiweOo XsAER04J

EiweOpFXsAAuCVn

EiweOpJXgAc845N

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix