Sant Vicenç dels Horts ho té tot a punt per a la Quinzena Gastronòmica

La II Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa consistirà en un sopar cuinat i comentat per professionals de la restauració local, mentre que la novena edició del Tapes i Canyes tindrà lloc del 24 de setembre al 4 d’octubre i combinarà els productes locals amb plats d’arreu del món

La gastronomia tornarà a ser la protagonista del calendari festiu i cultural de Sant Vicenç dels Horts, atès l’extraordinària qualitat dels productes i professionals de la restauració local. Del 24 de setembre al 4 d’octubre se celebrarà la Quinzena Gastronòmica, que engloba dos esdeveniments singulars: la II Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa , i la 9a edició del Tapes i CanyesAmbdues propostes volen fer valdre la diversitat i riquesa gastronòmica que hi ha al municipi baixllobregatí: per una banda a través de la difusió de l’expertesa i els coneixements del mestre de mestres, en Josep Lladonosa; i per l’altra apropant la creativitat culinària i la variada oferta d’establiments vicentins al conjunt del veïnat.

20191005 105745 cuina svh

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez , ha afirmat que la ciutat “és un exponent gastronòmic de primer nivell, gràcies als productes del nostre Parc Agrari, el talent i passió dels professionals de la restauració locals, el llegat del mestre Josep Lladonosa i als grans esdeveniments que apropen la gastronomia a tota la ciutadania, com és el cas de la Mostra Internacional de Pastisseria”. El regidor ha afegit que “seguirem apostant en aquest àmbit i col·laborant amb el sector per fer créixer i consolidar aquesta fortalesa del nostre municipi.”

Un menú per degustar

Per segon any consecutiu l’Ajuntament organitza la Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa, en la qual hi tindran un paper protagonista els restauradors i restauradores de la ciutat. Amb la figura central del mestre de mestres, Josep Lladonosa, l’objectiu d’aquest esdeveniment és difondre els seus coneixements de manera pràctica i vivencial, a través de les mans de professionals de la cuina que elaboraran receptes a la vegada que el mestre les comenta. La novetat d’enguany és l’organització d’un sopar, amb un menú degustació on cada plat serà obra de professionals de la restauració local, que explicaran el procés d’elaboració del mateix.

La jornada serà el 26 de setembre, a La Vicentina, i s’iniciarà amb la projecció de tres vídeos on els coneguts germans Torres, el pastisser Rafel Tugues i diversos cuiners i cuineres vicentins explicaran receptes de cuina amb els comentaris de Josep Lladonosa. Tot seguit s’iniciarà el sopar, amb l’acompanyament d’un grup de jazz al llarg de tota la vetllada. Durant l’àpat el col·lectiu de restauradors Cubat i Mujeres en Gastronomia també intervindran per explicar i fer aclariments sobre l’elaboració dels plats que es degustaran.

Per assistir a l’esdeveniment s’han d’adquirir les entrades, que valen 40 euros, al restaurant Crepediem (els dilluns, dimecres a divendres de 9 a 23 h; dissabte i diumenge, de 10 a 00 h). 

Disset establiments vicentins

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Unió de Botiguers promouen una nova edició de la Tapes i Canyes, la mostra de petites elaboracions culinàries que es podran degustar a bars, restaurants i pastisseries de la ciutat. Enguany hi participen disset establiments, que a partir del 24 de setembre i fins al 4 d’octubre oferiran a la població les seves propostes gastronòmiques. Com a novetat, en aquesta novena edició els plats creats amb els productes locals i de temporada estaran inspirats en les cuines del món. Així, el veïnat podrà tastar els sabors típics de països que van des de Japó fins a Paraguai, passant per Grècia, Itàlia o Mèxic.

crepediem003 2

En aquesta edició es lliuraran quatre premis a les millors tapes. Dos premis s’atorgaran per votació popular d’acord amb les valoracions del veïnat que degusti els plats. Els altres dos, en canvi, els atorgarà un jurat professional que anirà a valorar d’incògnit les elaboracions. En ambdós casos, es farà l’entrega d’un diploma als establiments guanyadors que reconeixerà les millors tapes del 2020. També podran participar a l’espai gastronòmic de la plaça de Lluís Companys en el marc de la 37a Mostra Comercial i Agrícola , que tindrà lloc els dies 23 i 24 de gener de 2021.

I pel que fa a la clientela, se sortejarà un àpat (esmorzar, dinar, berenar o sopar) per a dues persones a qualsevol dels 17 establiments participants. Hi haurà unes butlletes que caldrà omplir i dipositar en unes urnes que hi haurà a cada local de restauració.

GUIA DE LA 9ª EDICIÓ DE CANYES I TAPES (clica aquí)

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts



 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix