Crisi total a la Unió Esportiva Sant Joan Despí

La centenària entitat de futbol té un deute actual d’uns 93.000 euros i es troba en una situació esportiva molt crítica

La UE Sant Joan Despí està ferida de mort. Una de les entitats històriques del futbol del Baix Llobregat, amb 114 anys de vida, està en perill de desaparició. A la crisi econòmica que arrossega des de fa temps s’afegeix, ara també, la institucional i l’esportiva.

El club blanc-i-vermell, sota la presidència de Frederic Aznar des de fa un parell d’anys, ha vist agreujat la seva situació econòmica que ha situat l’entitat en una més que difícil posició per continuar funcionat amb plenes garanties. Segons ha pogut saber La premsa del Baix, la UE Sant Joan Despí té un deute actual d’uns 93.000 euros, dels quals un total de 28.195,48 euros corresponent a la temporada 2019-2020.

Captura de pantalla 2020 07 22 a las 20.00.12

Són moltes les veus que critiquen la gestió del seu president, que l’acusen de dur al club al precipici. Però el cert és que l’entitat es troba en un carrer sense sortida. Una situació que va precipitar el març amb la convocatòria d’una assemblea extraordinària de socis per comunicar la dimissió en ple de la junta directiva i formar una junta gestora i convocar eleccions. No es va poder fer a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus. Finalment, el 10 de juliol es va convocar una nova assemblea extraordinària de socis amb la participació d’un representant del consistori municipal, però no va sortir cap junta gestora. El fet d’haver d’avalar el gran deute que hi ha va frenar la presentació de candidats.   

20191102 154815

Precisament, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha tingut una ‘presència especial’ en tot aquest procés. De fet, hi va haver diverses reunions on el consistori va exposar la conveniència d’una fusió entre la UE Sant Joan Despí i la UD San Pancracio, dos clubs que comparteixen el Municipal Barri Centre. No va haver-hi acord perquè el president Aznar i el seu director esportiu, Guillermo Borja, es van negar.

90737754 3097792200251500 1113874419320619008 n

La situació es va agreujar encara més quan, segons diverses fonts, l’Ajuntament va aturar la subvenció municipal anual i es va suprimir les hores establertes per a la utilització de la instal·lació del futbol base de la UE Sant Joan Despí. Les conseqüències esportives per a l’entitat han estat catastròfiques, ja que molts jugadors han hagut de marxar a altres clubs i d’altres s’han vinculat a la UD San Pancracio, que paral·lelament ha fundat la seva primera Escola Esportiva de Futbol, amb el vistiplau del consistori. Així doncs, la UE Sant Joan Despí compta, actualment, amb un equip amateur, un juvenil i un de veterans.

Sobre el tema, l’actual president, Frederic Aznar, va emetre un comunicat a les xarxes socials explicant la seva versió dels fets. Segons el mandatari una de les raons del deute d’enguany ha estat que “des del passat mes de febrer, el club no té cap mena d’ingrés, donat que per facilitar els pagaments es va fer mensualment i més d’un 80% de les famílies es van acollir a aquesta fórmula de pagament”. D’altra banda, Aznar ha amenaçat a emprendre “totes les mesures legals i penals contra qui filtri informacions falses o que atemptin contra la meva persona”. A més, el president té intenció de convocar “una reunió amb pares i socis per explicar com està la situació veritablement i que el club pugui tirar endavant”. El cert però, és que moltes famílies ja han marxat del club.

A l’espera

Segons algunes de les famílies afectades amb fills a la UE Sant Joan Despí expliquen que han pagat la quota de tot l’any i encara el club no els ha tornat els diners dels mesos on no hi ha hagut activitat esportiva. D’altres, es queixen d’haver abonat la totalitat o la meitat del pagament d’un torneig de futbol a Salou (Tarragona) i tampoc els hi han tornat res. A més, la quota d’inscripció que havia de fer el club al torneig tampoc es va fer.

51165096 2436624016407685 8271458716847439872 o

La Premsa del Baix s’ha posat en contacte amb el Departament de Premsa de l’Ajuntament de Sant Joan Despí per poder parlar amb alguna persona autoritzada que pogués explicar la visió que té el consistori així com certificar les afirmacions fetes per diverses fonts sobre la situació actual del club i la implicació que té, però no hem rebut cap mena de resposta fins ara.

Redacció / Fotos: UE Sant Joan Despí-Google Maps-UD San Pancracio

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix