Restriccions en set municipis del Baix Llobregat davant la COVID-19

Imprimeix

Viladecans, El Prat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just Desvern i Esplugues hauran d’adoptar mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública pe frenar la transmissió del virus

El Govern ha estès a bona part de l’àrea metropolitana de Barcelona les mesures contra la COVID-19 preses aquest dimarts a tres barris de l’Hospitalet de Llobregat davant l’augment de contagis dels últims dies. Així ho han anunciat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó; el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa conjunta celebrada aquest migdia al Palau de la Generalitat. Les poblacions del Baix Llobregat afectades per aquesta decisió són Viladecans, El Prat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just Desvern i Esplugues. La resolució obliga aquests municipis a adoptar mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública per frenar la transmissió del virus de la COVID-19 i protegir la salut de la població d’aquests àmbits territorials i també de la resta del territori de Catalunya. 

93086208 6848 4d00 ac2b 15bb155b9746

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha enviat un missatge d’alerta davant la progressió “continuada i preocupant” de la transmissió de la COVID-19 a Catalunya. “Som davant d’un moment difícil, d’una situació molt complicada i cal actuar amb celeritat i determinació per evitar trobar-nos en la mateixa situació del mes de març”, ha advertit.

Mesures

Les mesures inclouen la prohibició de fer reunions de més de deu persones, tant en l’àmbit públic com en el privat, i la recomanació de no sortir de casa si no és per realitzar activitats essencials, com ara rebre assistència sanitària, desplaçar-se a la feina o per comprar productes de primera necessitat, com els d’alimentació.

mascarillas coronavirus

Pel que fa a la resta de comerços, es recomana demanar-hi cita prèvia. Tots els establiments hauran d’incrementar les mesures de precaució i higiene a l’interior dels locals. Així mateix, el comitè tècnic del Procicat també redueix al 50% l’aforament als bars i restaurants i obliga a tancar els locals d’oci, discoteques, sales de festes i gimnasos. Finalment, es prohibeixen les visites a les residències de gent gran. Aquestes mesures queden recollides en dues resolucions que es publicaran al DOGC i entraran en vigor un cop les validi l’autoritat judicial. Inicialment tindran una durada de quinze dies, un termini que es pot modificar en funció del que dictin les autoritats sanitàries.

Ec9YILDXkAAe55N

EdIgjT WAAAR8IK

EdIgj39XkAEYebP

EdIgkhJXgAAzbLl

Sant Feliu queda fora

La Junta de Portaveus de Sant Feliu de Llobregat s'ha reunit d'urgència davant la decisió de la Generalitat de no incloure el municipi en les localitats on s'adoptaran mesures especials de contenció de l'activitat laboral i social i en matèria de salut pública, per frenar la transmissió del virus de la COVID-19 i protegir la salut de la població.

La Junta de Portaveus considera que aquesta decisió no és prou justificada per part de la Generalitat, donat l'augment significatiu de contagis en les darreres hores a la ciutat, malgrat la majoria siguin ubicats en un mateix focus. A més, Sant Feliu delimita de manera directa amb la zona determinada per la Generalitat.

EdC 2 XYAAESH2

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament demana que es faci un seguiment i un control estricte i acurat de l'evolució de la situació a Sant Feliu per part de la Generalitat, per tal de poder prendre les mesures pertinents en cas que sigui necessari. El consistori ja ha aplicat les mesures que permet el seu marc competencial, i resta a l'espera de les indicacions de la Generalitat.

Redacció / Foto: Aj. Sant Feliu/Esplugues-Arxiu-EE-Generalitat