Sant Vicenç dels Horts, capital internacional de la pastisseria

Dotze pastissers i pastisseres de prestigi internacional realitzaran sessions de cuina en directe a l’estand de la plaça de la Vila, i com a gran novetat enguany es donarà a conèixer la llista de les 50 millors pastisseries de tot Catalunya, que rebran el reconeixement “Fava de cacau”

Sant Vicenç dels Horts esdevindrà, els propers 25 i 26 de gener, la capital internacional de la pastisseria. Durant tot el cap de setmana, es podrà gaudir de diferents sessions de cuina en directe realitzades per dotze pastissers i pastisseres de prestigi internacional, entre els quals hi haurà Saray Ruiz (Millor Mestra Xocolatera d’Espanya 2019), Eric Ortuño (Millor croissant de mantega 2010 i Millor pasta de te artesana 2015), Joanna Artieda (Millor xef espanyola 2016 i escollida el 2017 com una de les 10 pastisseres que marquen tendència al món per la revista Pastry Revolution), Yun Eunyoung (principal intèrpret de la pastisseria francesa a Corea i renovadora del producte típic de pastisseria francès “éclair”) o Sergio Ortiz (segon en el World Chocolate Masters España).

EOUfUF3XsAEexa2 present 2 bona

La tercera Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts està organitzada per l’Ajuntament del municipi i pel mestre vicentí Eugeni Muñoz, amb el suport del Consorci de Turisme del Baix Llobregat. Es tracta d’una cita gastronòmica única a Espanya, amb accés gratuït i que promociona l’alta pastisseria entre el públic no professional. L’esdeveniment s’ha presentat aquest matí al mercat de la Boqueria, que enguany celebra el seu 180è aniversari.

El regidor de Promoció Econòmica de Sant Vicenç dels Horts, Xavi Gómez, ha destacat “la importància d’un esdeveniment únic, que situa el nostre municipi com a referent internacional de la pastisseria i que esdevé una gran oportunitat per acostar la feina dels pastissers i pastisseres al gran públic”. Gómez també ha valorat la tasca del mestre vicentí Eugeni Muñoz, impulsor d’aquesta mostra, i ha reconegut “la feina que es realitza des de les pastisseries de tota la vida, així com des dels restaurants locals, on es practica una cuina d’un alt valor culinari amb productes de proximitat i de molta qualitat”. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica ha convidat a les persones assistents a comprovar-ho de primera mà visitant la 36a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, on a més de la 3a Mostra de Pastisseria hi haurà més de 100 propostes per gaudir amb la família i les amistats: “Al llarg del cap de setmana del 25 i 26 de gener, Sant Vicenç dels Horts també esdevindrà el gran aparador comercial, agrícola i gastronòmic de la comarca, el Baix Llobregat.”

EOUhnX1WAAAgmUE presentacio 22

La presentació de la tercera Mostra Internacional de Pastisseria també ha comptat amb la participació del president de l’Associació de Comerciants de La Boqueria, Salvador Capdevila; el director de la revista Cuina, Josep Sucarrats; el mestre vicentí Eugeni Muñoz; i la regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme, Paqui Capellades. Capdevila ha celebrat l’organització d’aquesta Mostra Internacional de Pastisseria, “perquè posa en valor la gran feina que hi ha darrera de qualsevol elaboració gastronòmica, des de l’elecció de la matèria primera fins a la presentació a l’aparador d’una botiga o a la taula de qualsevol restaurant”. I ha afegit: “Per a la Boqueria és un orgull acollir aquesta presentació just la setmana que celebrem el 180è aniversari del mercat”.

El mestre Muñoz ha ofert una degustació d’una de les seves elaboracions, el milfulls amb crema de xocolata, amb què s’il·lustra el llibret d’activitats de la 3a Mostra Internacional de Pastisseria. El mestre vicentí ha destacat “l’exclusivitat d’aquesta Mostra, una cita que esdevé tot un espectacle gastronòmic perquè permet conèixer de prop i en directe els secrets de les grans estrelles de la pastisseria.”

Llista de les 50 millors pastisseries

Precisament la xocolata és la gran protagonista d’aquesta edició, en què es lliuraran per primer cop els guardons Fava de Cacau–Sant Vicenç dels Horts, a les 50 millors pastisseries de Catalunya. Aquesta llista es donarà a conèixer en una gala que tindrà lloc la nit del 25 de gener. En paraules de Josep Sucarrats, una de les persones que ha coordinat les valoracions de les pastisseries, “aquesta llista neix amb la vocació d’esdevenir un rànquing de referència en el món pastisser, un sector de molta qualitat que necessita un reconeixement públic a gran escala.”

EOUrzrpX0AAkaVP pastissos

Els guardons “Fava de cacau–Sant Vicenç dels Horts”, organitzats per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, reconeixeran anualment les 50 millors pastisseries de tot Catalunya. La llista la confecciona un jurat independent creat i coordinat per un equip de tres especialistes: Ramon Morató, Marc Balaguer i Josep Sucarrats. Aquests tres professionals s'han encarregat de seleccionar el jurat, que està format per professorat de pastisseria, periodistes especialitzats en gastronomia i pastissers i pastisseres que no disposen d’una pastisseria en propietat perquè resideixen a restaurants, acadèmies, etc.

Mestres que participaran en la 3a Mostra Internacional de Pastisseria

Maurici Cot, premi PITA (Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària) 2016 i millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2018

Ricard Martínez, Cap de creativitat i formacions externes d’EspaiSucre Barcelona

Saray Ruiz, Millor Mestra Artesana Xocolatera 2019 “Trofeu Lluís Santapau” i capitana de l’equip per a la copa del món de Lyon 2021

saray ruiz apertura

Enric Monzonis, xef de Chocolate Academy Barcelona

Eric Ortuño, xef i soci fundador de l’Atelier Barcelona, guardonat amb els premis al millor croissant de mantega 2010 i a la millor pasta de te artesana 2015

20160707 BCNCiutatGastronomía Hofmann 007

Joanna Artieda, millor xef espanyola 2016 i escollida el 2017 com una de les 10 pastisseres que marquen tendència al món per la revista Pastry Revolution

Daniel Álvarez, expert en brioixeria artesana i membre de l’exclusiu club mundial de rebosters Relais Dessert

Yun Eunyoung, principal intèrpret de la pastisseria francesa a Corea i renovadora del producte típic de pastisseria francès “éclair”

Stephanie Vastel, pastissera parisina que ha estat “chef de partie” de l’Hotel Mandarin de París. Actualment és assessora tècnica i demostradora de pastisseria i xocolateria a Valrhona BCN

14375882692032 pastisssera 3

Sergio Ortiz, segon en el World Chocolate Masters España i creador del producte “Butter-o-Live”

Carla Rodrigues, també coneguda com Pepper Posh, dissenyadora portuguesa de pastissos coneguda internacionalment, formadora del Centre de Formació per al Sector Alimentari de Lisboa i ambaixadora de Saracino, Cerart i Magic Colours

Peppe Leotta, escultor de xocolata i sucre artístic, Medalla de Plata a la Internazionali d’Itàlia” a Massa Carrara 2014 i Medalla d’Or i l’Or absolut a la competició internacional “Ristoworld Italy” de Catània

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix