Sant Boi i Cornellà, capitals del millor bàsquet júnior femení

Imprimeix

Del 2 al 5 de gener se celebrarà la Women’s U18 Internacional Tournament

Torna el millor bàsquet júnior femení a Cornellà i Sant Boi de Llobregat. Del 2 al 5 de gener els dos municipis del Baix Llobregat organitzen conjuntament la Women’s U18 Internacional Tournament (WT), que enguany arriba a la quarta edició. Organitzat per al Bàsquet Sant Boi i el Basket Almeda, amb la col·laboració dels dos ajuntaments, els millors equips nacionals i internacionals es donaran cita en una competició femenina de gran nivell on es podran veure les futures promeses del bàsquet d’elit.

wit 1

La presentació es va realitzar el passat divendres 27 de desembre a la Sala d’Actes Centre Cultural-Educatiu L’Olivera de Sant Boi de Llobregat, amb la presència de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, el regidor d’Esports de Cornellà, Enrique Vanacloy, el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Ferran Aril, així com els dos presidents dels clubs organitzadors Juan Roncero (Bàsquet Sant Boi) i Manolo Estepa (Basket Almeda).

wit 2

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat va posar l’’èmfasi en el treball en equip de les dues entitats que “tenen un objectiu social en comú de primer nivell, que fa que les institucions ens sentim interpel·lades i obligades a treballar per la igualtat efectiva entre homes i dones, Això no es podrà aconseguir si aquesta presència de la dona no està normalitzada en tots els àmbits de la vida, pública i privada”. Moret considera que “l’esport és un àmbit suficient important perquè aquesta igualtat sigui real. Cal treballar entre tots per l’esport femení i el torneig és un aparador que fa visible aquesta aposta. És un exemple de compromís en aquesta tasca entre dos clubs que treballen plegats, on també cal destacar el compromís de la Federació i dels dos ajuntaments, així com dels patrocinadors, que s’han sumat en aquesta finalitat. Gaudirem de bon bàsquet.”

wit 6

Enrique Vanacloy, durant la seva intervenció, va dir que “des de l’ajuntament intentem ajudar al màxim, però tenim limitacions. Penso que dues institucions han sabut veure que la pràctica esportiva és una eina molt potent en la nostra societat, que potencia la igualtat i la cohesió social i, a més, els dos clubs han sabut veure els valors que té l’esport” i va afegir que “aquest torneig, de gran nivell, és una bona oportunitat de poder comprovar el potencial que té l’esport femení.”

Mentrestant, el president de la Federació Catalana de Bàsquet va destacar que el torneig és de màxim nivell “i molt important pel desenvolupament de les jugadores”. Aril va indicar que sense les ajudes institucionals “és difícil dur una iniciativa com aquesta, i que sigui un torneig dels importants per aquestes dates nadalenques. Des de la Federació Catalana intentem donar el màxim suport a aquests tornejos. Espero que sigui un èxit.”

wit 4

Juan Roncero va explicar que “per a nosaltres és una gran oportunitat de promocionar el bàsquet femení a la ciutat”. El president del Bàsquet Sant Boi va afegir que “és un orgull per a l’entitat i per la ciutat que se celebri un torneig d’aquest nivell”. D’altra banda, Manolo Estepa va incidir que cal donar valor a “dos clubs de dues ciutats diferents, amb objectius esportius tan allunyats, que tingui aquest agermanament per construir un esdeveniment com aquest”. A més, va destacar l’aportació dels patrocinadors “perquè a més d’esforç organitzatiu hi ha d’haver un esforç econòmic. Gràcies a tots per fer que aquest torneig es pugui fer any rere any.”

wit 5

Equips i calendari

Enguany, els equips que participaran en la quarta edició són, en el grup A, el Basket Almeda, Basketball Academy Amsterdam (Holanda), CB Terralfas (Alacant), Rivas Parque del Sureste (Madrid), Basquet Lluïsos de Gràcia; i en el grup B el Femení Sant Adrià, AS Stella Azzurra (Itàlia), JET Terrassa, Joviat de Manresa i Askartza Claret (Leioa, País Basc).

wit 3

Els 2, 3 i 4 es disputarà la fase prèvia de classificació. A partir del 4 es jugarà la segona fase i les semifinals del torneig (19.30 hores a La Parellada de Sant Boi i pavelló Basket Almeda de Cornellà). La final (La Parellada, 12.45 hores) i la resta de posicions per confirmar la classificació final es jugaran el 5 de desembre.

Redacció / Fotos: LPdB