La Festa Major d'Hivern de Castelldefels ja està aquí

Imprimeix

Música, cultura popular i recreació medieval en un ampli ventall d’activitats per a totes les edats

Del 5 al 8 de desembre, Castelldefels celebrarà, un any més, la Festa Major d'Hivern, que torna acompanyada de la Fira Medieval Castrum Fidelis, en la seva setena edició.

getimatge festa major hivern

L’edició d’enguany presenta amb un ampli ventall d'activitats. Gran pes del programa de festes estarà organitzat per l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC), encarregada de posar de manifest al carrer l'expressió cultural tradicional catalana: diada castellera, grallers, Cercavila amb balls populars o el Correfoc i el Concert Coral, que es van avançar al passat cap de setmana.

L'esport també és protagonista amb amb la trenta-vuitena edició de la Pujada al Castell, que aquest any surt des de l'oficina de turisme de la platja. O les classes obertes de tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l'escola de Tai-txi Joanyinyang.

festa hivern castefa 1

Els infants també trobaran el seu espai amb un munt d'activitats infantils i familiars. S'ofereix un seguit de tallers i activitats lúdiques per als més petits durant tots els dies de la Festa Major. Pel que fa a les activitats de caire institucional, el divendres 6 de desembre se celebra la tradicional jornada de portes obertes a la planta noble de l'edifici històric de l'Ajuntament de Castelldefels.

Torna el Castrum Fidelis

Després d'atreure a un gran nombre de curiosos cada any, torna a la ciutat la fira medieval Castrum Fidelis, un dels noms històrics originaris de la nostra ciutat. D'inspiració medieval i en combinació amb la tradicional Festa Major d'Hivern, el programa integra moltes nombroses activitats. Entre elles, el Mercat Medieval, actiu durant tots els dies de la fira, jocs medievals, etc. També s'ofereixen diversos espectacles de recreació històrica entre les quals destaca el torneig de cavallers al parc de la Muntanyeta o el campament medieval que s'instal·la als jardins del Castell.

fira medieval castrum fidelis de castelldefels

El Correfoc i Concert Coral

El tradicional Correfoc va avançar el passat dissabte 30 de novembre els actes de celebració de la Festa Major d'Hivern. La jornada va començar amb una Tabalada a càrrec del grup de Tabalers de l'Agrupació de Cultura Popular.

festa major hivern 2

festa major hivern 4

Dins del programa de la Festa Major d'Hivern, el Teatre Plaza va acollir el passat diumenge, 1 de desembre (18h) el tradicional Concert Coral. Aquest any el recital va comptar amb la participació de Performing Arts PopRock Choir, la Coral Margalló, la Coral Germanor, i la Coral Marinada de Castelldefels.

PROGRAMA (clica aquí)

Redacció / Fotos: Arxiu