El Baix Llobregat combat l’Alzheimer

L’AFA celebra enguany el vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació amb un acte central que es realitzarà el proper 26 d’octubre a l’Auditori de Cornellà de Llobregat

Aquest any és molt especial per a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat, ja que celebra el seu vint-i-cinquè aniversari. I ho farà amb un acte programat per al proper 26 d’octubre a l’Auditori de Cornellà de Llobregat.

foto repor 2

Tot va començar ara fa un quart de segle amb una iniciativa de Rosa Giner, presidenta de l’AFA, quan li van comunicar que la seva mare tenia Alzheimer.En aquells temps, el desconeixement de la malaltia i la indefensió en què es trobaven malalts i familiars era gairebé total. I d‘aquesta carència i de la necessitat de saber i poder-hi fer alguna cosa va acabar sorgint el que ara és l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat. Vint-i-cinc anys després, l’AFA Baix Llobregat és una de les Associacions de malalts d’Alzheimer més rellevants i capdavanteres del panorama nacional i espanyol. Gestiona tres Centres de Dia i un nou espai d’estimulació cognitiva a Sant Boi de Llobregat, i ofereix prop de trenta tallers de memòria setmanals arreu de la comarca, a més de tallers de musicoteràpia, relaxació i risoteràpia, cursos de formació per a cuidadors, Servei d’Atenció Domiciliària, atenció psicològica grupal i individual i assessorament, tant jurídic com general. l’AFA Baix Llobregat, que va començar a caminar amb una colla de voluntàries compta, actualment, amb 34 treballadors en nòmina més 15 professionals externs, a més d’uns 15 voluntaris que ajuden en la gestió diària de l’entitat.

report foto 1

Actes

Per a commemorar aquesta data, s’ha programat un seguit d’activitats entre les quals hi ha una xerrada de la doctora Mercè Boada, neuròloga fundadora i directora mèdica de la Fundació ACE i sòcia número 1 de l’AFA Baix Llobregat. També hi haurà dansa i cant. D’altra banda, l’acte vol donar veu a una familiar cuidadora i a un malalt en fase inicial del grup de joves afectats de Cornellà, perquè expliquin les seves situacions i vivències, així com una actuació del grup del Taller de Musicoteràpia del Prat i del Cor Zetzània.

Sense ànim de lucre

L’AFA Baix Llobregat (Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat) és una entitat sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública, nascuda en 1994 amb la finalitat de donar suport i millorar la qualitat de vida de tots els afectats per la malaltia d’Alzheimer. El seu àmbit d’actuació és el Baix Llobregat -una demarcació amb més de 800.000 habitants i amb una gran incidència de la demència causada per la malaltia d’Alzheimer - i disposa de serveis i recursos en diferents poblacions de la comarca.

Depositphotos alzheimer 1

 Redacció / Fotos: Arxiu-AFA Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix