La Festa Major de Sant Mateu d’Esplugues ja està aquí

Més de vuitanta activitats per a tots els gustos i totes les edats durant tot el cap de setmana

Ja està aquí la Festa Major de Sant Mateu d’Esplugues de Llobregat. Tres dies -des del divendres 20 al diumenge 22 de setembre- per gaudir de més de 80 activitats repartides per tot el municipi, organitzades per les entitats i l’Ajuntament, faran possible que la ciutat gaudeixi de la seva festa gran.

Escenari central i música

Un dels punts neuràlgics de les festes serà, com és habitual els darrers anys, l’escenari situat a l’aparcament del carrer Sant Antoni Maria Claret, per on passaran algunes de les actuacions musicals més destacades: Hotel Cochambre –que repeteix després de l’èxit de l’any passat–, la nit de divendres 20; i el cantant espluguí, Carlos Right –participant en la darrera edició del concurs televisiu Operación Triunfo–, seguit de la banda de tributs musicals Versión Imposible, la nit de dissabte 21.

IMG 6074

El mateix escenari acollirà diumenge 22 al migdia el concert infantil The Penguins i, a la tarda, la Festa Holi, d’inspiració índia, que en els tres anys que s’ha fet fins ara ha tingut una alta participació.

festa major esplugues 3

Altres actuacions musicals seran l’es­pec­tacle que faran l’espluguí Joan Isaac i Sílvia Comes d’homenatge al cantautor cubà Silvio Rodríguez als jardins de Can Tinturé (divendres nit); l’actuació dels gaditans Decai a l’escenari de la plaça Blas Infante (diumenge vespre), havaneres amb L’Empordanet al parc Pou d’en Fèlix (diumenge vespre) i els concerts organitzats per l’Associació de Festes Populars al parc de les Tres Esplugues (nit de divendres i de dissabte).

Altres esdeveniments

Com els darrers anys, els carrers Església i Montserrat acolliran entre la tarda del 20 i la nit del 22 el Mercat Esplugas City, amb parades, mostra de tallers d’oficis, tir amb arc, concert country i espectacles de western, entre d’altres.

EsplugasCity

Una novetat d’enguany serà que la segona edició del Fòrum Tecnològic, espai que pretén apropar la innovació, la ciència i la tecnologia a tots els públics, s’inclou a la Festa Major. Serà el matí de dissabte a la plaça Catalunya.

Entre les activitats més destacades, durant el matí del diumenge 22, tindrà lloc la 26a Diada Castellera (enguany repeteixen Capgrossos de Mataró, Castellers de Sant Cugat i Castellers d’Esplugues) i la 35a Trobada de Gegants i Capgrossos (amb colles convidades de Manresa, Santa Coloma de Cervelló, Sant Feliu de Llobregat, Igualada, Puigcerdà, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Santa Coloma de Gramenet, a més dels gegants locals), a les places Santa Magdalena i Catalunya, respectivament. La tarda del dissabte 21 tindrà lloc la 24a Diada Bastonera (amb les colles de Terrassa, Castelldefels, Gavà i Esplugues) entre Can Tinturé i el parc Pou d’en Fèlix; la nit del mateix dia, el Correfoc (a càrrec del Ball de Diables d’Esplugues i el Ball de Diables de Cornellà, amb el Drac La Fal·lera de la Colla de Geganters i el grup de percussió Drums), amb el mateix recorregut dels bastoners.

21539925666 e9eb48be0e b

festa major esplugues 2

Una altra activitat amb solera, el 42è Concurs de Menjadors de Mongetes amb Botifarra que organitza la Coral La Coloma, es farà diumenge 22 al matí a la pista de L’Avenç. Com els darrers anys, el parc dels Torrents reunirà els dies 21 i 22 jocs, tallers de l’Espai Municipal de les Arts (ceràmica i manualitats) i un minitren tripulat, entre altres activitats, al Parc de Jocs i Tallers. Entre l’oferta esportiva destaca el 34è Torneig Ciutat d’Esplugues d’Handbol Juvenil, que tindrà lloc al CEM Les Moreres del 20 al 22, i la Fira Fitness (tarda de dissabte 21 a la plaça Catalunya).

30114805387 7cdc8714cc b

'Tapes de Festa Major'

Un total de 63 locals participen aquest any en l'oferta les ‘Tapes de Festa Major’, 6 més que el 2018, que en van ser 57. Els dies 20, 21 i 22 de setembre, de 12 a 15 hores i de 18 a 22 hores (horari general), es podrà gaudir a Esplugues d'una ruta de tapes al gust del consumidor.


Redacció / Fotos: Aj. Esplugues-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix