El 31è Festival Altaveu 2019 de Sant Boi ja està en marxa

L’edició d’enguany vol despertar la curiositat i reivindicar la veu com a transmissora d'idees i missatges que mouen les relacions humanes

El Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat arriba a la seva 31a edició i convertirà al municipi baixllobregatí en epicentre de la música del 6 al 8 de setembre. L'esdeveniment musical degà de Catalunya busca la necessitat d'observar, descobrir i compartir simbolitzant el cartell del seu programa. La veu segueix essent l'element central de la programació. Durant aquest temps han passat pels escenaris de la ciutat noms, ja consagrats, com Joan Manel Serrat, però també altres que encara no ho eren, com Love of Lesbian o Sidonie, i que després han marcat el pols de l'escena musical del país.

delgres 18d

Aquesta trenta-unena edició manté l'esperit de seguir descobrint aquelles joies d'avui, ahir i sempre. No hi faltaran les guitarres elèctriques de Wilko Johnson, The Mani-Las, Deltonos, John Paul Keith; les fusions caribenyes de Delgres, o mediterrànies de Trovadores de las 3 Culturas (Eduardo Paniagua, Pedro Brurruezo i Wafir S. Gibril). A més es podrà escoltar  dues de les veus femenines més interessants de la península: la gallega Marem Ladson i la vasca Elena Setién.

2018101719151541350

Tampoc hi faltaran cantautors com millors cantautors en castellà com Javier Bergia. Es podrà gaudir amb el power pop de Yawners i les cançons d'Enric Montefusco. Tot plegat compartit amb els debats, fira de discos i llibres musicals (rambla de Rafael Casanova), cinema documental musical, tallers (com a novetat d'aquesta edició, el dissabte 7, a Cal Ninyo, s'impartirà el taller gratuït "Dissenyem la portada d'un disc", a càrrec del reconegut dissenyador de Sant Boi, Ivan Castro), que emboliquen aquests tres dies amb activitats pensades per a tots així com la nostra proposta musical perquè les famílies comparteixin música en directe.

Altaveu Frontera

Com ja és habitual hi haurà un espai dedicat al concurs de bandes emergents, l’Altaveu Frontera. Des de Figueres (Girona) arriba Joina, una proposta en què el piano es troba amb el rap en clau rotundament femenina. El Sombrero de Color (Castelló) o The Stockets (Sant Boi de Llobregat). I la quarta proposta és Magalí Sare (Cerdanyola del Vallès).

sobrerero color 750x400

A més, el programa presenta "A.M.A" (Acadèmia Musical Altaveu, Sant Boi de Llobregat). Des de fa tres anys, una de les novetats del festival és la incorporació al cartell d'una proposta de producció pròpia comptant amb els músics de la ciutat. A més d'aquestes activitats, cal destacar la programació per al públic familiar. Hi haurà tota una sèrie d'actuacions i tallers adreçats a apropar les famílies a la música i la cultura que vehicula el festival i a despertar la seva curiositat cap a estils musicals no tan convencionals.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix