El 83è Aplec de Sant Ramon acomiada la temporada d'estiu a Sant Boi

Imprimeix

També se celebrarà la 41a Cursa amb la presència d’uns 500 corredors i corredores

El dissabte 31 d'agost i el diumenge 1 de setembre tindran lloc la 41a Cursa a Sant Ramon i el 83è Aplec de Sant Ramon. Dues cites importants dins del calendari del municipi baixllobregatí. Aquests esdeveniments a l'espai natural de la muntanya que dibuixa l'skyline de la ciutat posen el punt final a l'estiu amb diverses activitats relacionades amb la cultura tradicional i la natura.

El dissabte dia 31 uns 500 corredors i corredores participaran en la cursa. Sortiran, a les 19.30 hores, des de l'Estadi Municipal d'Atletisme Constantí Miranda per participar en l'edició 41 de la cursa atlètica. Com a novetat, enguany l'organització ha preparat un recorregut vertical (vertical race) de 2 quilòmetres que sortirà de l'estadi mitja hora més tard.

2a190cca 9935 46ea b7aa d6eea86cfe93

El diumenge tindrà lloc la jornada festiva de l'Aplec on tothom podrà gaudir de les activitats programades i que començarà amb la 5a Guau, quina pujada!, una pujada amb gossos que vol sensibilitzar sobre la responsabilitat i la cura dels animals de companyia.

aplec sant ramon 2018 ajuntament 9

Ball de bastons i ball de gitanes de Sant Climent, l'actuació dels Castellers de Viladecans i una audició de sardanes de la Cobla Sabadell són algunes de les activitats programades. També hi haurà un apartat dedicat a la natura on es podrà gaudir d'un planetari digital, l'observació del cel amb telescopi o un taller on les persones participants podran emportar-se la petjada del seu gos. El pregó, la missa i un aperitiu (tast de natura) completaran la programació.

aplec sant ramon 2018 ajuntament 15 1024x683

Sense vehicles

Amb motiu de les celebracions, de les 18 hores del dia 31 d'agost fins a les 14 hores del dia 1 de setembre els vehicles de motor no podran circular cap a l'ermita. Així mateix, el dia 31, de 18 a 22 hores, i el dia 1, de 8 a 14 hores, les bicicletes no podran circular pels llocs senyalitzats. Aquestes mesures volen garantir la seguretat de les persones participants en la cursa i les que pugen a la muntanya caminant.

L'Aplec de Sant Ramon està organitzat per l'Ajuntament de Sant Boi amb la col·laboració del Club Atletisme Sant Boi i l'Ajuntament de Viladecans.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat