Més de 10.000 persones participen en la 33a Festa Esplai

Imprimeix

El Parc Nou del Prat de Llobregat va ser escenari de la trobada amb més de 50 activitats per a infants de totes les edats i les seves famílies

El Parc Nou del Prat de Llobregat es va convertir, un any més, en una gran jornada lúdica i familiar amb una nova edició de la Festa Esplai, esdeveniment impulsat per la Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai). En la seva trenta-tresena edició, la festa es va centrar en l'eix educatiu 'Encoratja't', que treballa la igualtat de gènere i la violència zero entre els infants i joves.

D6XQinoXkAADXIB

D6YXVMVXkAExeQB

Les més de 50 activitats per a infants de totes les edats i les seves famílies –com ara espectacles musicals, tallers de sostenibilitat, jocs gegants, programació de robots, circuit de ferrocarril en miniatura o contacontes– han atret més de 10.000 persones, on també s'han sumat 300 joves de 12 a 16 anys, que van acabar a la Festa Esplai un recorregut que van fer durant tot el cap de setmana.

D6RyoUPXkAEaJST

D6XvAnXWkAEdz9k

D6X7aykWsAE XvH

La jornada va comptar amb una visita del president de la Generalitat, Quim Torra, que va reivindicar la creació d'un "país d'oportunitats" basat en valors "fraternals i solidaris". També va ser present l’alcalde de la ciutat, Lluis Tejedor, que en el seu discurs va posar en valor l’educació i la cultura.

D6YKPm4XsAAx8vl

D6XwJFPWAAUVsNw

D’altra banda, la directora general de comunicació i relacions de l'entitat, Núria Valls, va assenyalar que, des que van posar en marxa el programa educatiu 'Encoratja't', tant monitors com voluntaris  han notat certs "canvis" en la percepció dels infants i joves. "Com a exemple, hem fet gimcanes per visibilitzar el paper de les dones al llarg de la història i, al principi, els nanos no en coneixien cap perquè hi ha molts personatges femenins que han sigut invisibilitzats per la societat patriarcal en què vivim. Ara, però, ja saben dir diversos noms de dones que han sigut importants”, va afegir.

Campanya d’Estiu

La campanya d'estiu de Fundesplai d'aquest any oferirà més de 1.300 activitats, entre colònies infantils, casals, camps de treball i colònies per a famílies. L'entitat preveu un 5% més de participants i calcula que s'hi apuntaran fins a 72.000 participants. Fins a aquest moment, l'entitat ja ha arribat a més 87.000 alumnes en el marc escolar i a uns 17.000 infants i joves a través dels esplais.

Redacció / Fotos: Fundesplai