Sant Feliu celebra el 40è aniversari de les Festes de Primavera

Imprimeix

La ciutat acollirà del 10 al 12 de maig la 61a Exposició Nacional de Roses i la 40a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat

Sant Feliu de Llobregat celebra la 40a edició de les Festes de Primavera del 10 al 12 de maig. La ciutat acollirà aquests dies la 61a Exposició Nacional de Roses i la 40a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. El pregó de les festes, a càrrec de l'artista santfeliuenca Marta Juvanteny, donarà el tret de sortida a la celebració, el divendres 10, a les 18.30 h, a la Sala Ibèria.

El millor aparador comercial

La 40a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, aparador del comerç i del teixit associatiu local, omplirà els principals carrers del centre de la ciutat de parades i estands amb productes de tota mena. Els comerços mostraran els seus productes i serveis. El carrer de Laureà Miró acollirà una mostra del comerç local.

6 1

Una altra novetat de l'edició d'enguany és l'exposició a l'aire lliure "40 anys de La Fira!", que commemora amb cartells, retalls de premsa i fotografies, l'aniversari de la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. Es farà al carrer Laureà Miró, entre carrer Pou de Sant Pere i carrer Joan Batllori. Al tram comprès entre els carrers de Pou de Sant Pere i Josep M. de Molina, trobareu Tendències Street, on comerços santfeliuencs faran demostracions i degustacions dels seus productes, i on recordarem els anys 80.

La Fira Verda es trobarà a passeig Nadal i a l'espai de la Fundació Agrícola de Sant Feliu, on gaudirem de diferents espais que mostraran el compromís del municipi amb el medi ambient, amb exposicions, tallers i assessorament per fer un Sant Feliu més sostenible.

Dotze façanes amb roses

Enguany l'Exposició de Roses no es queda només al Palau Falguera, i és que dotze edificis emblemàtics de la ciutat mostraran a les seves façanes composicions fetes per jardiners, que empraran més de 5.000 roses per omplir-les.

L'Exposició Nacional de Roses és un dels actes culturals més importants de l'any i un dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat. La mostra s'instal·la al Palau Falguera, on es poden veure i olorar unes 10.000 roses (entre roses d'hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) d'entre 300 i 400 varietats diferents. Com ja és habitual, hi ha roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món.

roses 0

Trenet fins al parc del Roserar

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera. L'Ajuntament organitza visites guiades per conèixer aquest espai natural que compta amb més de 400 varietats de rosers. Un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l'entrada de l'Exposició Nacional de Roses i fins al roserar, dissabte i diumenge, en horaris d'11 a 13 i de 17 a 20 h.

Parc del Roserar de Dot i de Camprubí

Estand #ByeByeVia

Enguany el contingut de l'estand institucional tornarà a ser el soterrament. Es trobarà informació sobre el projecte constructiu, les obres del soterrament de la línia ferroviària i sobre el procés per a la urbanització de l'espai que s'alliberi després del soterrament, en el que s'inclou la consulta on la ciutadania podrà escollir el projecte d'urbanització derivat del concurs internacional de projectes.

Activitats per a tots els gustos

Com cada any, s'organitzen moltes activitats culturals i de lleure com cercaviles, sardanes, teatre, etc. En destaca la Mostra d'Activitats i Folklore Tradicional i Popular, el Festival Butifarrasound, el Firajoc al parc Nadal, i el Firaesport 3.0, que es trasllada a la pl. 8 de Març i a la plaça del Casal de Joves.

correfoc b12

Dissabte a les 21.30 h, dins del XXXV Festival Flamenc Ciutat de les Roses, actuen Los Marismeños i els "Cuadros" de ball del Centro Cultural Andaluz Virgen del Rocío al Centre Parroquial.  I a la 1.45 h de diumenge, dins del XV Butifarrasound Festival, actuarà Hotel Cochambre a la palça Lluís Companys.

La ràdio, en directe

Ràdio Sant Feliu serà de nou a les Festes de Primavera. Estarà a la plaça de la Vila, des d'on oferirà una programació especial.

 

Redacció / Fotos: Aj. Martorell