La 66a Fira d’Espàrrecs a Gavà es presenta amb moltes novetats

Imprimeix

Se celebrarà del 26 al 28 d’abril amb la reubicació de la mostra agrícola, les noves activitats participatives o la festa del Comerç, entre altres

Gavà celebrarà, del 26 al 28 d’abril, la 66a Fira d’Espàrrecs, un dels esdeveniments més importants de l’any del municipi baixllobregatí. Una de les novetats més destacables de la present edició és la reubicació de la mostra agrícola que recupera com espai d’exposició la plaça de Francesc Macià on s’habilitarà una carpa. Aquest canvi, segons ha precisat l’alcaldessa, Raquel Sánchez, durant l’acte de presentació del certament “té la seva raó de ser per la coincidència amb la celebració de les eleccions generals, donat que l’escola Jacme March és col·legi electoral.”

idMkadzO

D34Oz65XoAEkba4

Altres novetats són l’impuls de noves activitats participatives, per exemple la proposta “Un any amb les paneres” on els infants de tres centres educatius presentaran una creació amb fruits del camp a l’exposició agrícola. Aquesta iniciativa, segons ha explicat el president de la Cooperativa Agropecuària, Josep Pañella, “ha resultat prou enriquidora, ja que  alguns pagesos han anat a les aules per ensenyar com elaborar-les. Es tracta d’una manera més per vetllar per la continuïtat dels elements més tradicionals de la nostra Fira”, i és que, tant ell, com el vicepresident de la cooperativa, Salvador Barri, són del parer que si bé, el conjunt de la pagesia local afronta amb gran il·lusió i empenta la fira” reconeixen que “es tracta d’una activitat cada vegada més minoritària per l’envelliment dels qui s’hi dediquen i pel poc relleu generacional, raó per la qual reivindiquem més inversió en infraestructures per tal de poder modernitzar la professió i que puguin mantenir-se vius els seus valors.”

D33xyMDWkAEHFUB

Una altra novetat és “la Festa del Comerç” que l’Ajuntament ha preparat el dia 27 al vespre en col·laboració amb el teixit comercial per reconèixer la seva feina i lliurar el premi Botiguer/a de l’Any nominats i votats per la ciutadania a través de la pàgina web. www.festacomercgava.cat

La fira tindrà, enguany, una presència més gran a les xarxes amb entrevistes als protagonistes o un nou espai didàctic de PRESEC que oferirà tallers familiars i una mostra dels nous vehicles sostenibles de neteja, jardineria o recollida de residus. També s’amplien les actuacions musicals de dissabte, a partir de les 21 hores, i s’instal·laran punts de photocall al recinte que permetran als visitants fer-se fotos en un entorn decorat amb jardineria i tractors.

D34efN6XoAEOXLf

L’alcaldessa assegura que “es tracta d’una fira de la qual ens sentim orgullosos però que, a la vegada, suposa un destacable revulsiu per promocionar Gavà, ja que rebem la visita de persones vingudes d’arreu de Catalunya. És una mostra que evoluciona sense perdre la seva essència i que té en la pagesia el seu pilar fonamental, un sector que ens dóna prestigi i volem que perduri adaptant-se a les noves tendències.”

Conveni anual

Durant la presentació, que ha tingut lloc a l’ermita de Bruguers, també s’ha signat el conveni anual de col·laboració per a la promoció, desenvolupament i millora de les activitats agrícoles del municipi. Josep Pañella ha destacat  “aquest suport municipal” i ha precisat que “justament els espàrrecs que ara hem recollit són fruit de les motes holandeses de l’any 2017”. També ha dit que “s’està treballant amb l’Ajuntament i amb la UPC per modernitzar-nos i cercar noves varietats d’espàrrecs més resistents a les malalties.”

D34efNpWkAAMqwd

GastroGavà

Un altre dels pilars de la fira és l’espai gastronòmic organitzat per l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat i que es podrà visitar a la plaça de Jaume Balmes. GastroGavà incrementa fins a 18 la presència de restauradors amb degustacions de qualitat, amb espàrrecs de Gavà i productes autòctons. Es comptarà també amb la col·laboració del reconegut restaurant Les Marines per al concurs popular per escollir la millor tapa. GastroGavà tornarà a incloure una mostra de vins, que aproparà varietats produïdes en l’entorn del Baix Llobregat.

D34ejBtW4AASZgf

L’espai gastronòmic comptarà amb un interessant programa d’activitats que dinamitzarà l’estada a la terrasa al llarg dels tres dies de Fira, entre elles actuacions musicals i showcookings a càrrec dels xefs dels restaurants gavanencs.

Espàrrecs a la carta!

En el marc de la Fira s’estrena una nova proposta gastronòmica: Espàrrecs a la Carta!. Alguns dels principals xefs de la ciutat inclouran a la carta dels seus restaurants un plat amb el producte autòcton de Gavà.

Es podrà degustar l’espàrrec de moltes maneres: cuit, fregit, a la brasa, en sofregit, gratinat… Sumarà un granet de sorra a l’oferta singular i amb personalitat pròpia que farà de GastroGavà una experiència gastronòmica única.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà