Pau Gasol fitxa per l’FC Barcelona

Imprimeix

El president. Josep Maria Bartomeu. signa a Miami un acord amb el santboià perquè ajudi a enfortir la marca Barça i a obrir noves oportunitats de negoci

Pau Gasol ha tornat a fitxar pel Barça. El jugador torna a unir-se al club blaugrana, aquesta vegada des dels despatxos. El santboià, actualment als Milwaukee Bucks de l’NBA, considerat el millor jugador espanyol de bàsquet de tots els temps, ha arribat a un acord amb l’FC Barcelona per convertir-se en assessor estratègic, ambaixador global i partner de l’entitat als Estats Units. El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i Pau Gasol han presentat aquesta aliança, amb una durada de dos anys, que té com a objectiu treballar conjuntament per enfortir la marca Barça (esportivament i empresarialment) en aquest país, on el gran dels germans Gasol és un ídol després d’una trajectòria de gran èxit durant 18 anys a la Lliga professional nord-americana.

D1sNP5kXgAIg 3z

Segons fonts blaugrana, el Barça, que es troba en un moment d’expansió i consolidació de la seva popularitat en un dels principals mercats estratègics com és el dels EUA, considera que Pau Gasol constitueix un aliat ideal per enfortir la marca del club i per ajudar a obrir noves oportunitats de negoci gràcies al seu prestigi, experiència i xarxa de contactes al país. Una part important d’aquest acord inclou la col·laboració entre la Fundació Barça i la Gasol Foundation per crear i executar programes que avancin en les missions d'ambdues entitats socials als Estats Units i arreu del món per ajudar els infants més vulnerables.

Gràcies a aquest acord, Pau Gasol uneix la seva marca i imatge a la del Barça en el mercat dels Estats Units i posarà al servei del club els contactes i les relacions que el jugador ha establert al llarg de la seva trajectòria a l’NBA, on ha defensat les samarretes dels Memphis Grizzlies (2001-2008), Los Angeles Lakers (2008-2014), Chicago Bulls (2014-2016), San Antonio Spurs (2016-2019) i actualment dels Milwaukee Bucks des de principis de març del 2019.

KAhNsepb

Gasol també exercirà d’assessor estratègic del Club, treballant conjuntament amb l’oficina de Nova York que dirigeix Xavier O’Callaghan i amb l’equip directiu del Club a Barcelona, utilitzant la seva experiència amb l’NBA per fer créixer la influència del Barça i atraure possibles socis empresarials a un dels mercats més grans del món. La seva vinculació amb el club també ajudarà a augmentar la base de fans que el Barça té als Estats Units i que ha crescut considerablement després de dos estius consecutius de gires de pretemporada amb el primer equip.

El Barça vol que Gasol contribueixi a fer créixer la marca Barça al voltant dels cinc eixos del Pla Estratègic 2015-2021: l’excel·lència esportiva, l’impacte social, el patrimoni i l’Espai Barça, la marca i el posicionament global i la gestió i sostenibilitat econòmica.

Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona:

“Pel FC Barcelona és un gran orgull poder tornar a comptar amb Pau Gasol al Club. Tornarà a representar el Barça, no a la pista com quan va començar a jugar a bàsquet, però sí en un món on també s’han de guanyar partits com és el de la imatge, la marca, la relació amb els fans i el compromís social. És una gran notícia per al nostre club i els nostres socis i aficionats poder comptar amb Pau Gasol com a assessor estratègic i ambaixador del Barça a un país clau per al creixement de la nostra marca com els Estats Units, on volem fer-nos encara més coneguts, admirats i estimats”.

“El Pau és un esportista exemplar i una persona amb uns valors que compartim al Club. És un referent i un exemple per als jugadors més joves per la seva actitud i el seu comportament; un esportista que sempre ha demostrat l’ambició i esperit de superació amb els seus equips i amb la selecció espanyola, on ha aconseguit els èxits més importants del món del bàsquet mundial, però també és una persona amb principis i molt compromesa a ajudar als més necessitats a través de la seva fundació i com a ambaixador de l’UNICEF. Estem segurs que amb Pau Gasol podrem aconseguir ser més forts als Estats Units i la col·laboració entre la seva fundació i la Fundació Barça ajudarà molts nens i nenes d’arreu del món que ho necessiten”.

JSD37665

Pau Gasol:

“És un honor per a mi representar el Barça fora de la pista i un repte que afronto amb molta il·lusió. Després d’anys jugant a la millor Lliga de bàsquet del món, espero poder aportar el coneixement que he adquirit i ajudar el Club en la consolidació de la marca Barça en el context americà. Aquest país és admirat pel seu dinamisme, la capacitat emprenedora de la seva gent, i com un dels mercats més competitius del món, i estic convençut que tants anys formant part de la família NBA, amb les lliçons apreses i les persones que he conegut, m’ajudaran a aportar valor des del primer minut. Tot i que segueixo competint a l’NBA, ara amb els Milwaukee Bucks i amb la mateixa motivació de sempre, aquest acord és molt important per a mi perquè representa el tipus de col·laboracions que persegueixo: estratègia i valors compartits, i una marca darrere amb la qual m’identifico, en aquest cas, per segona vegada a la meva vida”.

“Així mateix, aquest acord també serveix per enfortir la relació entre la Gasol Foundation i la Fundació Barça, per treballar plegats i de manera coordinada en les nostres respectives missions als Estats Units, a Barcelona i arreu del món”.

Redacció / Fotos: FCB