Recta final per a l’Estadi Johan Cruyff

L’obra s’acabarà a finals d’abril, hi haurà un mes i mig per comprovar la seva funcionalitat, mentre que el president de l’FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha anunciat que la inauguració podria ser al juny

L’Estadi Johan Cruyff serà una realitat ben aviat. Les obres de construcció de la futura instal·lació esportiva blaugrana a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí enfilen la recta final. Totes les previsions apunten que finals d’abril els treballs de construcció hagi finalitzat, convertint-se en un dels equipaments més emblemàtics del complex esportiu del Barça ubicat en el municipi baixllobregatí. Recentment es va realitzar una visita a l’estadi amb la presència de representants institucionals de l’FC Barcelona, de l’Ajuntament i de les entitats i empreses implicades i col·laboradores en la seva construcció.  

XIHmGWk4

mini P1F3882 1

Fases de construcció

Des que es va celebrar la col·locació simbòlica de la primera pedra, el 14 de setembre de 2017, el procés de construcció ha anat avançant progressivament, primer amb el moviment de terres i els treballs de clava dels pilons de fonamentació profunda, que va finalitzar el març de 2018, i posteriorment amb l’estructura prefabricada de formigó, l’estructura metàl·lica d’acer, la instal·lació de les graderies prefabricades, les instal·lacions internes, les canonades i cablejats, el sostre de la coberta, la façana i la preparació del terreny de joc. Des d’ara i fins a la finalització de les obres, hi ha previst les tasques d’acabats dels espais, la instal·lació de la gespa del terreny de joc, els videomarcadors i finalment s’instal·laran els seients, que són del mateix model que els del Wanda Metropolità.

repor 2 copia

repor 3 copia

Inauguració

La previsió és que la constructora pugui lliurar l’obra acabada al final d’abril i que durant un mes i mig es pugui testar la instal·lació per a verificar tot el funcionament. La data oficial d’inauguració encara per concretar, però el president Bartomeu ha avançat que la voluntat és fer-ho el mes de juny i que l’Estadi Johan Cruyff ja estarà plenament operatiu perquè el Barça B, el Barça Femení i el Juvenil A en la Youth League puguin disputar els seus partits a partir de la pròxima temporada.

Tots els seients estan coberts

Modernitat

L’Estadi Johan Cruyff serà un estadi modern per la seva funcionalitat i eficiència. Segons fonts del Barça, tindrà una capacitat per a 6.000 espectadors i presenta un perfil asimètric entre un costat del camp (la tribuna alta per a 5.000 espectadors) i la resta (graderia baixa per a 1.000 espectadors) sense perdre la sensació d’unitat. La graderia de l’estadi té 360 graus, abraça el públic en tot el seu perímetre i confereix una estructura unitària de conjunt. L’estadi consta d’una planta -1 d’habilitada com a aparcament amb 96 places, la planta O a nivell de terreny de joc, on estan els espais interiors destinats als vestuaris, sala de premsa i zona mixta; la planta 1, on trobem els accessos a peu de carrer de lateral i gols i tota la graderia baixa; la segona planta de Tribuna, on se situa la Llotja; la tercera planta de Tribuna, on està la zona de premsa i cabines de ràdio i TV per a retransmissions, i una quarta planta, on se situa la càmera màster i el control policial (UCO).

repor 1 copia

DECLARACIONS

Josep Maria Bartomeu

President de l’FC Barcelona

“Veure aquest estadi ens omple a molts d’orgull. A tots aquells que deien que l’Espai Barça no es faria, els dic que aviat ja tindrem la primera inauguració i que després vindran una sèrie de projectes en Les Corts”.

“Estem contents de veure com s’ha fet aquest estadi. L’Espai Barça ja està en marxa. Aquest Estadi Johan Cruyff és la joia de la Ciutat Esportiva. També ha de ser la joia del Barça B, el Femení i el Juvenil A quan jugui competició europea; un estadi que ha de ser el somni de molts joves, un trampolí per a arribar al primer equip o a altres clubs europeus. Estem molt orgullosos que la Masia funcioni i que el Barça sigui el Club que més jugadors aporta als clubs de les cinc grans lligues europees. L’objectiu és que els jugadors arribin al primer equip, però si no poden, que és molt difícil, que puguin ser bons jugadors de futbol i bones persones. Aquí tindran les condicions per a fer-ho. L’objectiu és que la pròxima temporada ja comencin a jugar aquí”.

“Espero que puguem tornar a convocar a tots el mes de juny per a inaugurar l’estadi que porta el nom del teu pare”.

Jordi Moix

Vicepresident tercer i comissionat de l’Espai Barça

“L’Estadi Johan Cruyff és molt important, és una aposta estratègica del Club d’aquesta Junta Directiva. Vull recordar que aquí, amb Sandro Rosell com a president, que avui no està molt lluny d’aquí i com sabeu fa 22 mesos en la presó, i vull esmentar-ho, amb una presó preventiva molt difícil de justificar, va anar amb qui impulsem en aquella època, amb la idea de l’alcalde Poveda, comprar els terrenys del Tennis el Forn. Aquesta va ser la primera llavor d’aquesta instal·lació que s’està construint amb l’última tecnologia, tant des del punt de vista de sostenibilitat com a nivell constructiu. L’edifici consolida la Ciutat Esportiva, que creix un 25% en superfície, ajuda a ordenar diversos serveis d’aquesta instal·lació i, a més, ha contribuït a la consolidació d’un nou barri a Sant Joan Despí. Segur que Johan estarà molt orgullós perquè aquest nou estadi recorda al de l’Ajax, on va començar la seva carrera futbolística. Aquí veurem debutar els futurs jugadors que triomfaran en el Barça”.

“Aquesta operació implica alliberar l’actual Miniestadi per a portar l’activitat esportiva aquí, i allí construir el nou Palau i la resta del projecte de l’Espai Barça. Ja és una realitat l’aprovació del Pla General Metropolità,  l’abril passat. Estem presentant a la ciutat el projecte d’urbanització dels carrers d’al voltant del Camp Nou. Aquest any estem treballant en el projecte de reparcel·lació i en les llicències. I durant els pròxims mesos explicarem l’estructura de finançament i els terminis per a executar el gruix de les obres del projecte”.

Antoni Poveda

Alcalde de Sant Joan Despí

“Aquesta és una zona de 25 hectàrees, de les quals l’FC Barcelona té en propietat 17. Una àrea dividida en dues grans parts: una d’activitat esportiva i una altra que és un barri que compta amb 800 habitatges amb serveis i equipaments. Vull agrair al Club que durant aquest temps hagi estat una locomotora per a consolidar aquest espai per a tirar-lo endavant de forma sostenible, equilibrada, i amb uns valors que són els que representa el Barça”.

“La mobilitat era un dels temes que sempre ens preocupava, però està garantida perquè els socis i afeccionats del Barça puguin venir. Tenim pràcticament 800 places d’aparcament, línies d’autobusos que han de donar resposta a les necessitats; tenim el TRAM a set minuts, l’estació d’FFCC a deu, la L43 a 100 metres que connecta directament amb Francesc Macià sense parades; la L78 que arriba fins a l’estació de Sants i la L52 fins a la plaça Espanya”.

 Redacció / Fotos: FCB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix