En marxa la 168a Fira de La Candelera de Molins de Rei

Imprimeix

S’espera que més de 300.000 persones d’arreu de Catalunya visitin l’edició d’enguany

Tot i que ja s’han celebrat diferents activitats en els darrers dies, avui s’inaugura la 168a Fira de La Candelera. Tothom està convidat a Molins de Rei, que recull el millor de la vila per mostrar-ho als visitants durant els dies 1, 2 i 3 de febrer. L’edició d’enguany ve carregat de novetats entre les quals destaquen una nova imatge i la distribució dels sectors firals orientada a millorar l’experiència dels visitants.

Febrer17 12288

Gastronomia

Un any més, la Fira continua apostant per fomentar i potenciar la gastronomia. Les principals novetats són la integració de tota l’oferta en un mateix àmbit. Un espai de cuina en directe, un receptari de Coradella (l’objectiu d’aquest és fer un pas més en la popularització del plat tradicional de Molins de Rei. Es va presentar el passat 26 de gener amb la participació de 23 receptes elaborades pels restauradors locals i que inclouen la coradella com a element principal) i la fira de vins on la DO convidada d’aquesta edició és Costers del Segre.

Dx1xHNvXcAIwcaA

Noves ubicacions

Els organitzadors de la Fira de la Candelera han reorganitzat el recinte. Així, les parades d’alimentació que hi havia escampats es reubiquen dins de l’àmbit de la Candelera Gastronòmica. A més, a la plaça de Catalunya s’aposta per un nou format, amb les Cuines del Món (food trucks) i amb el showcooking amb tastets gastronòmics. D’altra banda, les parades d’artistes i artesans, que ara pertanyen a l’àmbit de Candelera Cultural passen a la plaça del Palau, i els tallers d’horts, d’herbes aromàtiques, hort a casa i apicultura, s’amplien les activitats i es treuen de dins de la Fundació Agrària i es col·loquen al carrer del Foment.

Fira convidada

Com en les darreres edicions es convida a una altra fira entorn d’un sector firal compartit per tal de donar a conèixer la riquesa d’altres territoris del nostre país. En aquesta edició es comptarà amb la presència de la Fira de les 40 Hores de Ripoll.

Concert solidari

D’altra banda, el concert solidari de La Candelera va tenir enguany com artista protagonista Joan Dausà, que va presentar ahir el seu nou disc Ara Som Gegants. Un concert que es va celebrar a la Joventut Catòlica-La Peni. Paral·lelament es va fer una recollida de diners per a l’Associació Enreda’t per a la (dis) capacitat de Molins de Rei.

DyRzmQkWoAYw yr

Transport

També s’amplia una de les línies d’autobús i farà servei fins al municipi de Sant Vicenç dels Horts. A més hi haurà dues zones d’aparcament per a persones necessitades.

Les xifres

La Fira té un pressupost de 572.489,27 euros i compta amb més de 920 expositors (l’any passat eren 921). Els metres lineals d’expositors són més de 5.700 (podrien unir Molins de Rei i Sant Boi de Llobregat, i l’extensió és més de 48.000 metres quadrats.

S’espera la presència de més de 300.000 visitants (dades de 2018, condicionats a la meteorologia), dels quals 15.477 usuaris agafaran el tren. A més, és la fira amb un impacte econòmic més gran de totes les que s’han analitzat a Catalunya, ja que per cada euro invertit en tornen 38,7. I deixa 7,7 milions d’euros a l’economia local (dades de 2013).

 

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-Arxiu-Enreda't