Ja és aquí la 72a Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat

Imprimeix

L'edició d'enguany amplia els espais familiars i la zona de la mobilitat sostenible i aposta per la cultura local

Tot a punt per a la 72a Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat. Un dels certàmens firals més antics i més visitats a Catalunya que se celebrarà del 6 al 8 de desembre. Un esdeveniment que s0ha anat adaptant a les noves realitats i forma part de les línies estratègiques de desenvolupament del municipi baixllobregatí, ja que és un important motor econòmic i una aposta per la sostenibilitat. Enguany s'estrena un curtmetratge amb actors i actrius de la ciutat, s'amplien els espais familiars i de la mobilitat sostenible i saludable i tornen amb força l'espai Vicult, les activitats del Fet a Sant Boi i el Mercadal Gastronòmic.

pan fira purissima

La Fira de la Puríssima se celebra cada any en un recinte a l'aire lliure de 52.000 m2. Al voltant de 260.000 persones visiten un certamen que enguany comptarà amb 485 expositors i 331 parades al carrer. La Fira va tenir, en l'última edició, un impacte econòmic de 7,1 milions d'euros (27,53€ per visitant) i va ser valorada amb una nota mitjana de 8,4 per les persones que la van visitar.

Raquel Gu ha dissenyat el cartell de l’edició d’enguany. La il·lustradora local ha reflectit el Sant Boi de les persones, divers, inclusiu i obert. Raquel Gu és humorista gràfica i dibuixant. Col·labora habitualment al programa 'Els matins de TV3' i els personatges del seu llibre 'Estic estupenda' apareixen a les pàgines de la revista satírica 'El Jueves'.

Cartell Fira Puríssima 2018

Estand municipal i famílies

L'estand municipal estarà dedicat enguany a la cura de l'espai públic. La Fira vol seguir mostrant que Sant Boi respira un altre aire tot donant a conèixer el compromís col·lectiu de ser corresponsables dels nostres carrers, places i edificis. Durant els tres dies es podrà gaudir d'una gran experiència interactiva. Hi haurà tallers, un arbre de les idees i altres propostes per aprendre que cuidar l'entorn en què vivim és una responsabilitat de tots i totes que pot ser divertida.

Fira12

Una altra de les novetats d'aquesta edició de la Fira de la Puríssima és l'ampliació dels espais familiars, amb més animals de granja, un dels punts més valorats, i més activitats per a persones de totes les edats.

Mobilitat Sostenible i Saludable

La Fira amplia també la zona dedicada a la Mobilitat Sostenible i Saludable i segueix apostant per la qualitat ambiental, l'ús dels vehicles no contaminants, el transport públic i la mobilitat a peu. Es podran provar vehicles elèctrics, resoldre dubtes sobre el sistema de càrrega, pedalar i participar en activitats.

Curtmetratge i Cultura SB

Els Cinemes Can Castellet projectaran el curtmetratge 'Sant Boi respira un altre aire, dirigit pel santboià José Luis López amb producció associada entre Punto & AP (Arte) i l'Ajuntament. En el film, de 15 minuts de durada, han participat actors i actrius de la ciutat. José Luis López és dissenyador gràfic, director de la revista 'Carakter i, ha dirigit els curts "La camiseta" i 'Mi amigo Naim', seleccionat a nombrosos festivals internacionals (el Festival de Cannes, Filmets de Badalona i Cinefest de Los Angeles, entre altres).

D’altra banda, Vicult i Fet a Sant Boi es consoliden com a espais que volen mostrar el talent i la diversitat cultural de la ciutat. Les programacions inclouen concerts, dansa i activitats participatives.

Gastronomia

Mercadal acollirà la cinquena Fira de Cervesa Artesana i la quarta Mostra de Food Trucks, dos imprescindibles de la Fira en el marc del Mercadal Gastronòmic. Pel que fa al producte fresc i de proximitat, la Carpa Fresca oferirà exposicions i tallers els tres dies del certamen.

 ORP8336 copia aigua

La Fira jove

El concert de Toteking i Sharif obrirà les activitats de la Fira i el Mercat d'Art Jove tornarà a ser l'espai de promoció dels joves artistes de Sant Boi. El mercat, adreçat a joves de 16 a 35 anys, disposa d'espais permanents amb exposició i venda d'obres, zona d'experimentació artística i tallers.

Redacció / Fotos: Ricardo Caballero-Aj. Sant Boi-Truisme Baix Llobregat