Més presència dels Mossos d’Esquadra per les festes nadalenques

El Pla Grèvol al Baix Llobregat va entrar en funcionament el passat 19 de novembre i es mantindrà fins al 13 de gener

El Programa Operatiu Estacional de Seguretat Grèvol (POES Grèvol) dels Mossos d’Esquadra va començar el passat 19 de novembre amb motiu de l’inici de la campanya nadalenca i es mantindrà actiu fins al 13 de gener de 2019. Els objectius són prevenir i reduir els fets delictius més habituals, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades al carrer que es registren durant aquest període nadalenc a la nostra comarca. 

Mossos Grevol

Es tracta de garantir la seguretat en els principals eixos, centres comercials i mercats d’arreu de Catalunya, i s’incrementa la percepció de seguretat en els diferents àmbits d’actuació, amb un augment de la presència d’agents uniformats i de paisà que patrullaran a peu i en franges horàries on es preveu una afluència més notòria de ciutadans. També s’ampliaran les vigilàncies en els horaris d’obertura i de tancament dels establiments comercials. Aquest patrullatge, que permetrà mantenir contacte directe amb els comerciants, s’alternarà amb patrulles en vehicle i amb punts de control.

Dues fases

El Pla Grèvol s’estructura en dues fases: la primera, de caràcter informatiu, es va iniciar el mes de novembre, i ha consistit en què els Mossos d’Esquadra han mantingut contactes i reunions amb els responsables de les entitats relacionades amb el teixit comercial i empresarial i de zones de restauració per recollir inquietuds, resoldre dubtes i facilitar consells de seguretat que puguin ajudar a detectar i prevenir la realització de possibles il·lícits penals. La segona etapa, que comença avui 1 de desembre, consisteix en l’inici del patrullatge de seguretat ciutadana uniformat i de paisà a l’entorn de les zones comercials. Aquesta acció es fa de manera coordinada amb les Policies Locals, les Guàrdies Urbanes i els vigilants municipals del territori.

policia grevol

Mobilitat i oci nocturn

El Pla Grèvol també s’implementa en els àmbits de la mobilitat i l’oci nocturn. L’increment aquests dies del transport de persones i mercaderies, tant a la xarxa viària com als transports públics, comporta que s’activin també controls de trànsit. L’objectiu és garantir la seguretat en la mobilitat de les persones, reduir el nombre de morts i de ferits greus en accidents de trànsit, prevenir el nombre d’accidents on l’alcohol pot estar present en el moment del sinistre i conscienciar els conductors sobre les conseqüències negatives dels accidents de trànsit.

DsEQb7FX0AIkfsq

Els agents de trànsit i de manera coordinada amb el Servei Català de Trànsit realitzaran controls d’alcoholèmia  i drogues aleatoris, a les vies interurbanes de tot Catalunya, a qualsevol hora del dia però especialment en els horaris pròxims als dinars i sopars  per a detectar i retirar de la circulació els conductors/es que puguin presentar un perill per a la circulació viària i la seguretat dels altres usuaris de la via. Pel que fa als transports de mercaderies, es potenciaran els controls sobre aquest sector per evitar que sigui víctima de fets delictius relacionats directament amb la seva activitat econòmica.

Referent a l’oci nocturn, es desplegaran dispositius específics per garantir la seguretat i prevenir possibles incidències en aquest àmbit. Així mateix, es treballarà per garantir celebracions pacífiques i sense incidències en dates com són la Nit de Cap d’Any i la Cavalcada de Reis.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix