La picaresca arriba a la zona blava de Cornellà de Llobregat

Imprimeix

Diversos conductors aprofiten les acreditacions d’aparcament de l’Ajuntament i la Generalitat per poder estacionar sense haver de pagar disminuint les places de pàrquing a l’espai públic del barri Centre

Poder aparcar el cotxe al barri Centre de Cornellà de Llobregat s’ha convertit en una tasca molt complicada en diverses hores del dia. En els darrers mesos però sembla haver-se agreujat. I és que falten espais d’estacionament per donar solució a la demanda que hi entre els residents sense pàrquing i totes aquelles persones que es desplacen a aquesta zona cornellanenca per realitzar les seves compres als comerços o simplement poder fer tasques laborals. I és aquí on un grup de veïns i veïnes, així com d’altres usuaris del cotxe, han posat el crit al cel denunciant la situació a la nostra publicació. Segons els afectats la “picaresca” per a no pagar estacionament està a “l’ordre del dia”.

cornella 2

En els darrers anys han proliferat vehicles que aparquen sense necessitat de pagar per utilitzar l’espai públic -zona blava- gràcies a les acreditacions/autoritzacions que els permet aprofitar-se, en molts casos irregularment, d’aquest avantatge. És el cas de les targetes municipals vermelles o les targetes d’aparcament per a persones amb disminució del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat.

20181108 153618

Els afectats, que són uns quants, manifesten que “diverses persones que utilitzen aquestes autoritzacions són treballadors de l’Ajuntament que resideixen a la ciutat i d’altres viuen fora del municipi. En lloc d’utilitzar el transport públic, com fem la majoria dels mortals i que tant es promociona des dels consistoris i l’AMB, s’aprofiten que no han de pagar per anar a la feina amb cotxe. I aparquen el vehicle durant tota la jornada laboral en molts casos, perjudicant tercers que necessiten estacionar per realitzar les seves coses durant un temps limitat”. A més, expliquen que altres persones que utilitzen la targeta de la Generalitat “no fan el servei pel qual estan assignades. Fins i tot se’ls passen entre familiars. Si nosaltres no posem el tiquet en zona blava o ens passem del temps establert ens multen”. Una situació que, segons els afectats, passa a la zona Centre però també d’altres barris del municipi.

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, les acreditacions del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat són d’ús exclusiu per transportar persones amb minusvalidesa i amb un temps limitat. Respecte aquest tema, el consistori manifesta que “la targeta vermella la fan servir els regidors del govern, tècnics de l'ajuntament i també en disposen tècnics externs del departament de sanitat. Pel que fa a les targetes de Benestar Social de la Generalitat permeten aparcar en zona blava el temps necessari”.

20181030 092447 1

La ciutadania, sobretot la que resideix en aquestes zones amb problemes d’aparcament,  reclama una vigilància més intensa així com la regularització de l’Ajuntament i de la Generalitat de l’ús adequat de les autoritzacions per estacionar.

Treball de camp

La Premsa del Baix ha pogut verificar, durant un període de deu dies, la tipologia de vehicles que acostumen a aparcar en carrers cèntrics com Mossèn Cinto Verdaguer, Marcelino Menéndez Pelayo, Cinema Bel, Verge del Pilar o Rubio i Ors. Es va poder comprovar, en molts casos, de la dificultat per poder aparcar. Es va detectar fins a 14 vehicles amb acreditació vermella, i més d’una vintena de la Generalitat.

20181026 131757

Així, les zones de càrrega i descàrrega, les zones d’exclusivitat per a regidors/regidores/alcalde o per estacionar els vehicles de Correus ha minvat encara més les zones d’aparcament, que s’ha agreujat amb l’estacionament d’aquests vehicles autoritzats. Fins i tot, s’ha pogut constatar que hi havia dies que fins a una vintena de vehicles van aparcar a la zona sense haver de pagar. Alguns d’ells, amb targeta vermella, el cap de setmana.

Redacció / Fotos: LPdB