Creix més del 85% el suport econòmic de la Diputació al Baix Llobregat

El pressupost del Pla Xarxa de Governs Locals, principal eina de suport als municipis, puja dels 68,45 milions (2008-2011) als 125,76 milions d’aquests tres primers anys de mandat

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va presentar ahir l’acció de la corporació durant l’actual mandat al Baix Llobregat. Una inversió que demostra la voluntat de la Diputació de connectar amb el territori i que ha crescut de forma exponencial en la darrera dècada. L'acte també ha comptat amb la intervenció del president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà.

castells 2

Castells va recordar que la Diputació de Barcelona “vol ser un actor principal i prioritari” a l’hora de treballar conjuntament amb els ajuntaments, consells comarcals i Generalitat i, amb l’objectiu de continuar oferint uns serveis de qualitat a la población del Baix Llobregat. El president va ressaltar que és una de les comarques amb més pes poblacional, que “és un lloc clau i estratègic de la demarcació” i “la capacitat que té aquesta comarca per ser activa i generar llocs de treball.”

En concret, i en el que portem de mandat, la Diputació de Barcelona ha destinat més de 125,76 milions d’euros al Baix Llobregat en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals, a través del qual treballa per canalitzar la transferència de recursos econòmics, tècnics i materials als governs locals.

Aquesta inversió feta en els tres darrers anys de mandat, suposa un augment considerable respecte tot el mandat anterior, sent, ja a dia d’avui, un 1,28% superior l’acció duta a terme entre el 2012 i el 2015 (124,17 milions d’euros). D’altra banda, el percentatge d’augment s’eleva fins al 83,71% si es compara amb la inversió feta durant el mandat 2008-2011 a través del Pla Xarxa de Governs Locals (68,45 milions d’euros).

Sota el lema ‘Connectem’, al llarg d’aquests més de tres anys de mandat la Diputació de Barcelona ha treballat amb l’objectiu de prioritzar la cooperació amb els governs locals, però, alhora, amb la mirada posada en garantir la igualtat d’oportunitats de les 813.996 persones que viuen als 30 municipis del Baix Llobregat. Una acció marcada per la transparència i el diàleg com a motor de treball, amb la missió d’assegurar l’equilibri territorial de la mà de l’atenció a les persones i del desenvolupament econòmic.

castells 3

Ocupació

El foment de l’ocupació ha estat un dels eixos principals d’aquest mandat. En aquest àmbit, destaca la tasca al llarg d’aquest mandat per connectar els ciutadans amb les oportunitats de futur. Amb la voluntat de promoure una contractació estable i aportar una ocupació de més qualitat, la Diputació ha invertit més de 16,65 milions d’euros al foment de l’ocupació al llarg dels tres darrers anys a la comarca del Baix Llobregat.

Un segon eix que defineix l’acció que ha desenvolupat la Diputació de Barcelona al llarg d’aquest mandat és l’atenció a les persones; on destaca l’aposta constant pel Servei Local de Teleassistència que dona cobertura a 16.746 persones usuàries de la comarca del Baix Llobregat, amb un pressupost per al 2018 per a tota la demarcació de 12.368.584,33€, dels quals un 47% és aportat per la Diputació. Aquest és un servei d'atenció domiciliària que garanteix la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència, les 24 hores del dia i els 365 dies a l'any, detectant situacions d'emergència i donant resposta immediata.

La tercera branca de l’aposta de la Diputació per assegurar la igualtat entre persones és l’impuls per connectar la ciutadania amb l’educació. En aquest àmbit destaquen els més de 7,2 milions d’euros que la corporació ha destinat al finançament de les llars d’infants municipals del Baix Llobregat entre el 2015 i el 2018.

Connectar amb el territori

L’equilibri territorial ha estat, sens dubte, un dels principals motors d’acció d’aquest mandat. En aquest sentit, i sota la premissa d’apostar per una administració local que tingui garantides l’autonomia i la suficiència financera, la Diputació de Barcelona ha invertit més de 9,5 milions d’euros al desenvolupament local dels 30 municipis del Baix Llobregat.

castells 4

Aquest programa té la finalitat de permetre realitzar, als governs locals, actuacions en equipaments, infraestructures i béns locals, tant en inversió nova com de manteniment, reparació i conservació, que siguin vertebradores del territori.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix