Més radars municipals de control de velocitat a Viladecans

Imprimeix

ERC veu ànim recaptatori de l’equip de govern i proposa millorar la seguretat vial destinant una quantitat equivalent als ingressos per multes de trànsit, més d’un milió d’euros el 2017

El grup d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans considera que la proliferació de radars de control de la velocitat al municipi respon a l’ànim recaptatori de l’actual equip de govern (PSC+ICV). Es fa ressò així de l’ampli malestar entre molts conductors aquest juliol després de comprovar com s’han instal·lat un mínim de tres noves carcasses de radar (pont de la C32 al carrer Agricultura, Can Guardiola i avinguda Segle XXI direcció Gavà) que se sumen a les tres ja en funcionament (Can Batllori, carretera de la Vila i avinguda Segle XXI direcció Sant Boi).

1904508

Bateria de preguntes

ERC presenta una bateria de preguntes al Ple de juliol per conèixer quants aparells de radar i cabines disposarà a partir d’ara l’Ajuntament, quina rotació en farà i amb quins criteris s’aniran alternant els aparells. També preguntarà sobre la localització dels punts negres de la ciutat pel que fa a sinistralitat, quants diners calcula recaptar, quan es posaran en marxa els nous radars i a través de quin concurs públic s’han adquirit els últims aparells i les carcasses.

Així mateix, Esquerra sol·licita còpia dels informes tècnics que justifiquin la necessitat d’instal·lar aquests radars en detriment d’altres sistemes de reducció de la velocitat, l’informe tècnic que justifiqui els emplaçaments escollits i l’informe que justifiqui la necessitat d’instal·lar un aparell al viaducte de la C32 just després de la rampa que connecta amb el carrer Agricultura, un dels principals accessos rodats a la ciutat.

Senyalització viària

Els republicans també plantegen al govern local que destini un import equivalent als ingressos obtinguts a través de les multes de radar -gairebé 1.120.000 euros el 2017- a millorar la senyalització viària de Viladecans per tal d’augmentar la seguretat de vianants, ciclistes i conductors, especialment tenint en compte les grans mancances detectades.

radar fijo espana catalunya barcelona viladecans av del segle xxi 57 34

La regidora republicana Myriam Moysset considera que “amb la instal·lació de radars es prioritza l’ànim recaptatori a la seguretat vial, ja que són una font important d’ingressos per a l’Ajuntament. Tots volem reduir l’accidentalitat als nostres carrers però hi ha alternatives tant o més eficaces com els radars pedagògics, esponjar els passos de vianants o instal·lar reductors de la velocitat. El problema és que aquests sistemes no generen ingressos i els radars van recaptar més d’un milió d’euros només el 2017.”

Moysset també ha afegit que la nova carcassa instal·lada a l’avinguda Segle XXI en direcció Gavà està molt mal ubicada, ocupant una plaça d’aparcament i amb perill de col·lisió en cas de descuit d’algun conductor.

Redacció / Fotos: Arxiu