El Baix Llobregat, segona comarca amb més facturació de la província

Imprimeix

Representa el 18,2% del total de la facturació de les empreses de la demarcació de Barcelona

La facturació de les empreses del Baix Llobregat que van presentar els comptes en el Registre Mercantil per a l’exercici 2015 va ser de 50.749 milions d’euros i es va situar per sobre de la de l’exercici anterior, tot i que el nombre d’empreses que va presentar els comptes va ser inferior. La majoria de les empreses formen part del sector industrial i dels serveis, i es tracta en un 87% dels casos de societats limitades i en un 13% de societats anònimes.

bigstock Businessman Using Calculator 64051423 870x380

Gairebé un 60% de les empreses presenten una facturació de menys de 500.000 €, un 13% entre mig i 1 milió d’euros, i un 18% de les empreses facturen entre 1 i 5 milions d’euros. En la franja alta de la facturació, el 4% de les empreses que presenten els comptes en el Registre Mercantil ho fan facturant entre 5 i 10 milions d’euros, i un 5% d’empreses de la comarca van facturar més de 10 milions d’euros el 2015.

Captura de pantalla 2018 06 29 a las 12.35.14

La facturació per càpita al Baix Llobregat va ser de 62.663 € el 2015, i també va augmentar respecte l’exercici anterior. El Baix Llobregat representa el 18,2% del total de la facturació de les empreses de la província de Barcelona. Pel que fa a l’antiguitat de les empreses, la majoria (el 47%) van ser fundades entre 1.990 i 2004, tot i que un altre 36% de les societats tenen menys de 13 anys. Aquesta darrera categoria d’antiguitat ha augmentat l’any 2015 respecte a l’exercici anterior.

Per empreses

Si s’analitzen les dades territorialment, es veu com l’especialització productiva de la comarca (sempre des del punt de vista de la facturació) en relació amb la província de Barcelona i la resta de comarques es centra en la fabricació de vehicles de motor i de material de transport, i la venda i reparació d’aquests vehicles. El transport i l’emmagatzematge també és una activitat en la qual el Baix Llobregat es troba per sobre de la resta de comarques pel que fa a facturació.

Captura de pantalla 2018 06 29 a las 16.26.47

Seat SA i Volkswagen Group España Distribución SA són les primeres empreses en el rànquing de facturació a la comarca. Nestlé España SAU, Vueling Airlines SA i Cargill SLU són les següents en la llista. Aquestes 5 empreses ocupen els primers llocs en el rànquing de facturació des dels tres últims exercicis analitzats, i presenten unes xifres de facturació molt per sobre de la resta d’empreses (especialment Seat, i Volkswagen, pel sector al qual pertanyen de fabricació de vehicles de motor). Cobega Embotellador SLU guanya una posició i es col·loca en 6è lloc en la llista de facturació. Ingram Micro SL també guanya una posició, i Euromadi Iberica SA i Carburants Axoil SL pugen 2 posicions en la llista respecte de la situació de 2014.

Per municipis

Martorell i el Prat de Llobregat són els municipis que presenten més facturació, ja que és on s’ubiquen les empreses amb major xifra de negocis. Entre els dos apleguen el 41,5% del total de la facturació de les empreses del Baix Llobregat. A continuació es troben municipis com ara: Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans. Aquests municipis estan per sobre del 5% del volum de facturació comarcal.

Captura de pantalla 2018 06 29 a las 12.37.59

En el llistat de municipis, els que ocupen els 9 primers llocs en el rànquing no han mogut la seva posició respecte l’exercici anterior. Esparreguera, Sant Feliu de Llobregat, Cervelló i el Papiol augmen-ten la seva posició en la facturació comarcal respecte l’exercici anterior.

Redacció / Fotos: Arxiu