L’Ajuntament de Sant Boi està decidit a potenciar l’ús de la bicicleta

Imprimeix

Ha dissenyat una estratègia perquè el 5% dels desplaçaments es facin amb bici a la ciutat amb la millora de les infraestructures ciclistes i la formació

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va presentar ahir a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer una estratègia per incorporar la bicicleta a la vida quotidiana del municipi. Amb el lema 'Back to the bike' ('Tornem a la bicicleta'), el document assenyala cinc eixos de treball per fomentar de manera integral l'ús de la bicicleta: Infraestructura ciclista, Formació, Esport i salut, Desenvolupament econòmic local i Comunicació i sensibilització.

DbE a8xWsAAMeVu

Segons l'alcaldessa, Lluïsa Moret, 'l'objectiu és aconseguir que el 5% dels desplaçaments dels santboians i les santboianes es facin en bicicleta". En l'actualitat, aquest mitjà de transport protagonitza l'1% dels trajectes a la ciutat. Sant Boi compta a dia d'avui amb una xarxa 77 km de vies ciclables.

Dos eixos

Els dos eixos prioritaris de l'estratègia són la millora de les infraestructures i la formació. En el primer apartat, es preveu, per exemple, ampliar l'extensió de la xarxa de carrils bici existents als carrers principals de Sant Boi, millorar-ne el manteniment i la neteja i garantir l'aparcament segur. També es preveu millorar la senyalització en els carrers secundaris de la ciutat que, des de l'any 2008, estan 'pacificats' com a 'zones 30' de velocitat restringida; en aquests carrers, la bicicleta conviurà a la calçada, amb un paper protagonista, amb la resta de vehicles.

41554997521 a5f5225c3e z

En l'apartat de la formació destaca el projecte 'Cap nen o nena sense saber pedalar', una iniciativa que pretén ensenyar a anar amb bicicleta tots els infants de la ciutat als seus centres educatius. Altres iniciatives previstes sónel foment del cicloturisme o la creació de punts de manteniment de bicicletes.

Estratègia

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat que "la bicicleta és el centre del treball que estem fent per avançar cap a una mobilitat sostenible, saludable i segura". L'alcaldessa també ha indicat que l'estratègia de la bicicleta s'inscriu en l'estratègia general de ciutat, que vol posicionar-se en l'entorn metropolità com una ciutat saludable i sostenible.

26686204117 4297b37d49 z

La regidora d'Infraestructures i Mobilitat, Elena Amat, ha explicat que Sant Boi ha treballat intensament en els darrers 10 anys per estendre l'ús de la bicicleta a la ciutat i ha defensat que ara cal "fer un pas més per integrar la bicicleta en totes les nostres polítiques". La regidora ha demanat a la resta d'administracions "accions coordinades i projectes d'inversió en els municipis."

L'Estratègia urbana de la bicicleta és a partir d'ara un instrument viu i obert, segons fonts municipals, a aportacions ciutadanes. Juntament amb els futurs Pla de seguretat viària i Pla de mobilitat urbana de Sant Boi, contribuirà a incrementar el nombre de ciclistes existent a la ciutat i a fer de Sant Boi una ciutat 100% ciclable.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi