L’Altaveu busca apropar la música als ciutadans

Imprimeix

Coincidint amb el seu trentè aniversari ampliarà l’àmbit d’acció amb un cicle de concerts anomenat “Primavera als Barris”

El festival Altaveu, coincidint amb el seu 30è aniversari vol ampliar l'àmbit d'acció amb un cicle de concerts que tindrà lloc al llarg dels divendres i dissabtes de la primavera amb una combinació de propostes locals i de la resta del territori. Serà un cicle de concerts ubicats als diferents Centres Cívics de Sant Boi però, també, una altra manera de formular la relació entre escenari i públic. Amb aquesta proposta l'Altaveu busca tant apropar la música als ciutadans com els ciutadans a la música amb propostes heterogènies a nivell estilístic, i per a tots els públics.

altaveu sant boi primavera

Vuit caps de setmana

Al llarg de vuit caps de setmana es podran veure grups de Sant Boi al costat d'altres de fora en una programació en la qual prima la qualitat de les propostes musicals per sobre de qualsevol altra consideració. Començarà aquest divendres 16 de març i finalitzarà el 12 de maig, als centres Cívics de LA COOPE, MARIANAO, CAMPS BLANCS, CASABLANCA, CAN MASALLERA i CAL NINYO, amb un cartell en el qual la diversitat estilística serà la característica principal.

chet

La tradició musical a Sant Boi ve de lluny i Jordi Turtós, l'actual director artístic del festival ho té present: "La idea parteix de la necessitat, per part de l'Altaveu, de mostrar a la ciutat de Sant Boi, la seva riquesa musical així com la potencialitat de la música que es fa a casa nostra, a l'hora de crear una identitat cultural pròpia que, des d'un temps enrere, fa de la ciutat un referent al Baix Llobregat i, per extensió, dins la cultura catalana actual. Dit d'una altra manera, volem ajudar a refermar l'autoestima de la ciutat pel que fa a la seva música".  Però per què a través de la música? "Perquè creiem que la música és una poderosa eina per desenvolupar la curiositat, per entendre el món que ens envolta i generar una autoestima que neixi als barris de manera aglutinant i col·lectiva. I és que, a fi de comptes, la música ens fa feliços i ens fa millors persones; i ens permet guanyar llibertat, trencar prejudicis i consolidar un criteri propi davant el món que ens envolta", afegeix el Turtós.

Catorze propostes

Seran un total de 14 propostes musicals amb afiliacions estilístiques ben diverses. Del folk expedicionari i difícil de classificar de Seward al jazz rock del trio Gambardella, que tot just acaben de publicar el seu disc de debut, "Benicarló". El folk serà un dels estils amb més presència al cicle, amb representants essencials dins la història del gènere al nostre país, com ara l'Oriol Tramvia; però també representants de l'última generació com l'original Daniel Lumbreras, considerat com a millor artista català de l'any passat segons la revista Mondo Sonoro i que es caracteritza per cantar amb fonemes inventats fent que les paraules es converteixin en un recurs sonor més.

daniellumbreras

Pels amants de la música d'arrels el programa inclou la presència d'Antonio Morales Chiclanita, músic i estudiós del flamenc i el seu món. Dins l'òrbita flamenca també estarà present Alberto Alcalà, el qual no es talla a l'hora d'oferir la seva proposta que també beu de les fonts del tango, la bossa nova o la cobla. Pantanito Trío, en canvi presenten un espectacle amb la mirada posada en la rumba catalana.

marinaherlop

El jazz, amb Gorka Benitez Trio i Josep Benítez Trio, es deixarà sentir en els Centres Cívics de la ciutat, així com també el blues de The Brothers Dupree. L'indie rock d'Olvido París, el folk alternatiu de Chet i de Raúl Thovar i la captivadora proposta amb piano i veu de Marina Herlop completaran un cicle que no farà més que enriquir l'ecosistema musical de Sant Boi.

Redacció / Fotos: Arxiu