Quatre dels cinc millors parcs metropolitans es troben al Baix Llobregat

Imprimeix

El més valorat de tots és el parc de Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern), seguit pel de Can Mercader i Fontsanta (Cornellà) i Can Vidalet (Esplugues)

Segons l’enquesta feta durant l’estiu per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), entre els cinc primers parcs metropolitans millors valorats amb un notable alt es troben Torreblanca, Can Mercader, Fontsanta i Can Vidalet, tots quatre situats al Baix Llobregat, només els supera el Jardí Botànic Històric de Barcelona.

Illes torreblanca

Parc de Torreblanca

Can Mercader baixa

Parc de Can Mecader

Els veïns dels diferents municipis que conformen la nostra comarca aproven amb molt bona nota la qualitat dels parcs metropolitans amb una mitjana de 7,6 punts sobre 10, dues dècimes més que al darrer estudi publicat al 2015. El més valorat de tots és el parc de Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern) que obté una puntuació de 8,5 punts i que ocupa la segona posició del rànquing per darrera del Jardí Botànic Històric de Barcelona que obté un 8,6. Els resultats provenen de l’enquesta feta per l’AMB durant l’estiu i que analitza un total de 44 parcs amb més de 5.400 entrevistes.

Fontsanta baixa

Parc de Fontsanta

Can Vidalet baixa

Parc de Can Vidalet

Satisfacció

El qüestionari analitza el grau de satisfacció dels ciutadans sobre l’entorn i els serveis que presten els diferents parcs metropolitans. En aquest sentit 14 parcs urbans del Baix es troben per sobre de la mitjana. Els que han experimentat un creixement més important han estat el parc del Canal de la Infanta (Cornellà de Llobregat) que ha augmentat la seva valoració en set dècimes respecte al 2015, passant dels 7,2 punts als 7,9, i el parc del Castell (Castelldefels) que passa dels 7,3 punts als 7,9. En el gràfic podeu veure el rànquing dels 23 parcs del Baix Llobregat que apareixen a l’estudi i la seva valoració:

parcs metro

Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern), Can Mercader (Cornellà de Llobregat), Fontsanta (Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern), Can Vidalet (Esplugues de Llobregat), Palmeres (Corbera de Llobregat), Nou (El Prat de Llobregat), Solidaritat (Esplugues de Llobregat), Castell (Castelldefels), Canal de la Infanta (Cornellà de Llobregat), Muntanyeta (Sant Boi de Llobregat), Llobregat (Sant Feliu de Llobregat) Mil·lenari (Sant Just Desvern), Riu (El Prat de Llobregat), Can Corts (Cornellà de Llobregat), Torre-roja (Viladecans), Mariona (Molins de Rei), Solana (Sant Andreu de la Barca), Calamot (Gavà), Pi Gros (Sant Vicenç dels Horts), Molinada (Pallejà), Can Lluc (Santa Coloma de Cervelló), Can Ginestar (Viladecans) i Centre (El Papiol).

Temps

A banda de l’entorn i els serveis, l’enquesta també dona dades del temps que passen els veïns del Baix Llobregat en els seus parcs, de mitjana resten al parc 1:13h, sent el que més temps passen al parc del Pi Gros (Sant Vicenç dels Horts) amb 2:38h i el que menys a Can Corts (Cornellà de Llobregat) amb 25minuts.

Parc Torreblanca 30

Valoració

La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada més bona per part del seus visitants, fa dos anys la mitjana de valoració estava en el 7,5 punts, i aquest any es troba en el 7,6. L’aspecte més ben valorat és la tranquil·litat, amb una mitjana de 8,4 punts, seguit per la proximitat i el disseny (mobiliari, accessos, confort dels camins, àrees de joc...) amb 7,9 i 7,7 punts respectivament. Durant aquests últims anys, AMB ha fet una inversió molt important per a la millora de la senyalització dels parcs, implementant un canvi d’estil amb un nou grafisme més modern i entenedor. Aquest fet s’ha vist reflectit dins de la pujada de la majoria de les variables d’aquest apartat, i és la que més ha augmentat: ha passat del 5,9 el 2015 al 6,5 el 2017.

RLM3262 reduida

L’estudi

L’enquesta que va portar a terme l’AMB entre els mesos de juny i juliol de 2017 ha comptat amb un total de 5.405 entrevistes presencials repartides entre els 44 parcs metropolitans. A cascun d’ells s’han realitzat entre 100 i 150 enquestes en funció de les dades d’afluència. L’estudi de satisfacció dels usuaris compleix una dècada de la primera edició, que va tenir lloc l’any 2007 i des d’aleshores té una freqüència biennal.

Redacció / Fotos: AMB