La 71a Fira de la Puríssima de Sant Boi ja escalfa motors

Imprimeix

L’edició d’enguany té l’objectiu de projectar-se al món com una ciutat saludable i sostenible

Sant Boi de Llobregat ja té tot a punt per a la celebració de la 71a Fira de la Puríssima que tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de desembre. Un certamen que combina cada any tradició i modernitat i és el principal aparador de l'economia local, l'esdeveniment més popular de la ciutat i també un dels més valorats per la ciutadania.

cartell purissima

La presentació oficial de l’edició d’enguany es va celebrar en el Resturant Marimorena, dirigit pel cuiner Albert Mendiola, escollit recentment com a ‘Cuiner de l’Any’ 2017 al Fòrum Gastronòmic 2017 que es va celebrar a Girona. Un acte on el consistori va donar a conèixer l'estratègia del govern municipal, que és la de projectar-se al món com una ciutat saludable i sostenible. "Sant Boi es vol reinventar per singularitzar-se en l'entorn metropolità com una ciutat saludable i sostenible", va explicar l'alcaldessa Lluïssa Moret en l'acte de presentació. "Impulsem una estratègia de ciutat", va afegit, "que vol alinear els esforços de molts actors públics i privats de la ciutat que ja treballen en aquesta mateixa direcció.”

albert cuinerdelany2017 680x487

Exposició municipal

L'exposició municipal difondrà l'estratègia que pretén aprofitar les singularitats històriques del municipi com a actius de futur. L'exposició de l'Ajuntament a la Fira (emplaçada a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer -Parc de la Muntanyeta-) recollirà aquesta aposta de ciutat mitjançant vídeos, fotografies i instal·lacions que mostraran els principals valors de Sant Boi com a ciutat saludable i sostenible.

puri 1

Un vídeo hi reproduirà els testimonis de diferents personalitats de la ciutat representatives d'un Sant Boi implicat amb la salut i la sostenibilitat, com el cuiner Albert Mendiola, l'investigador Manel Esteller, la directora de la Gasol Foundation, Cristina Ribes, o el cap de Cardiologia del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, César Romero, entre d'altres. Els principals atractius d'aquesta edició de la Fira de la Puríssima també estan relacionats amb l'estratègia de ciutat de Sant Boi.

Mobilitat sostenible

Entre els principals atractius i novetats d'aquesta edició de la Fira és la creació d'un sector firal dedicat a la mobilitat sostenible, que estarà situat al carrer Baldiri Aleu, tocant a la ronda de Sant Ramon. Per primer cop, la Fira destina un sector sencer (735 metres d'exposició) a la mobilitat sostenible i als vehicles híbrids i elèctrics (cotxes, motos, bicis i patinets). Hi haurà espais d'exposició i venda de vehicles, punts de recàrrega, proves de conducció ('test drive') i circuits de bicicletes i patinets. La gran implantació de concessionaris a Sant Boi ha configurat una oferta única de vehicles nous i d’ocasió que abasta fins a 28 marques agrupades sota la denominació conjunta de Sant Boi, Ciutat del Motor.

Hi haurà un espai d’exposició i venda de cotxes elèctrics i híbrids (Quadis, Toyota, Turiato i Talleres Ros), així com motocicletes, bicicletes i patinets (Eurotechworks). Les persones que visitin aquest nou espai firal també trobaran en aquest tram del recorregut punts de recàrrega de vehicles elèctrics (Wallbox i Movelco).

Just al davant hi haurà un circuit de bicicletes elèctriques i un circuit de patinets perquè totes les persones interessades puguin provar aquests vehicles (amb inscripció ‘in situ’). També està previst un circuit d’educació viària muntat per la Policia Local per al públic infantil.

Ben a prop, a la ronda de Sant Ramon davant de l’Estadi Municipal de Futbol Joan Baptista Milà, es muntarà un estand amb set cotxes elèctrics que es podran provar (‘test drive’), en un recorregut pels carrers de la ciutat (només amb cita prèvia -a través de les pàgines web de l’Ajuntament i de Quadis i a l’estand de Quadis durant els dies de la Fira-).

La Carpa Fresca

La Carpa Fresca, situada al carrer de Baldiri Aleu, serà un espai dedicat a la promoció del producte fresc i de proximitat mitjançant iniciatives com la tradicional Mostra de fruites i verdures, sessions de cuina en directe i degustació de productes o un taller d'elaboració artesanal de cervesa de carxofa.

puri 2

El Mercadal Gastronòmic concentrarà al nucli històric -als voltants de l'església- activitats relacionades amb el menjar i el beure (Mostra de Food Trucks, Fira de la Cervesa Artesana) i propostes de música i cultura (Vi Cult a la Terrassa del Museu i Fet a Sant Boi). En els darrers anys, el Mercadal Gastronòmic ha esdevingut el preferit per les persones que visiten el certamen.

Altres punts d'interès de la Fira 2017 seran la Festa de l'animal de companyia, el Mercat d'Art Jove, un concert del grup La Casa Azul i l'espai Fet a Sant Boi, aparador del talent i la creativitat local dedicat en aquesta edició a la difusió de creadors locals del món del cinema i l'audiovisual.

La Fira en xifres

Un total de 485 expositors estaran presents a la setanta-unena edició, que comptarà amb un recinte firal de 52.000 m2 de superfície (12.000 m2 d’exposició). El certament està molt ben valorat per les persones que el visiten, que en la darrera edició van atorgar-li una nota mitjana de 8,18 punts. L'organització calcula que l'impacte econòmic global de la Fira ascendeix a 6,9 milions d'euros. D’altra banda, el 25% dels visitants són d’altres municipis (17.000 al dia), i el 94% de les persones de Sant Boi visiten la Fira.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi-Arxiu