Cornellà de Llobregat, Vila Esportiva Universitària 2018

Imprimeix

El municipi acollirà des del novembre fins al març la trenta-tresena edició dels Campionats de Catalunya on participaran més de 100 equips

Cornellà de Llobregat serà escenari, enguany, de la trenta-tresena edició dels Campionats de Catalunya Universitaris. El Parc Esportiu del Llobregat (PELL) així com altres instal·lacions del municipi (Nou Estadi Municipal de futbol, camp de futbol de l’Almeda, pavelló esportiu de Riera o l’Estadi Municipal de Rugbi Pilar Pons) seran la seu d’una competició que aplegarà més de 100 equips de les dotze universitats catalanes. Així doncs, Cornellà agafa el relleu de Barcelona (anteriorment ho havien sigut Igualada I sant Cugat del Vallès).

L’acord entre l’Ajuntament de Cornellà i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), com a coordinadora de l’Esport català Universitari, amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya ha fet possible que el municipi baixllobregatí sigui anomenat Vila Esportiva Universitària 2018.

campionats catalunya 2

Presentació

El Parc esportiu Llobregat ha estat l’escenari de la presentació de la trenta-tresena edició dels Campionats de Catalunya Universitaris 2018. A l’acte han participat Antonio Balmón, alcalde de Cornellà; Marisa Zaragozà, vicerectora d’Estudis de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) així com Gerard Figueres, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, s’ha mostrat “encantat que Cornellà aculli una competició universitària com la que es celebrarà a la nostra ciutat. La suma de les institucions ha fet possible que els Campionats de Catalunya siguin a Cornellà i permetrà als esportistes descobrir i gaudir d’unes instal·lacions com les que tenim així com el municipi”. D’altra banda, Marisa Zaragozà, vicerectora d’Estudis de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha destacat que “espero que els esportistes puguin gaudir d’unes instal·lacions que totes estan molt a prop” i ha afegit que “comptem amb el suport de la Secretaria General de l’Esport com els darrers anys, ja que per a nosaltres és molt important com la implicació de la ciutat de Cornellà”. Gerard Figueres, Secretari General de l’Esport ha volgut també agrair la “implicació de Cornellà en l’esport universitari” i ha volgut fer esment del “treball que s’està fent des del consistori per l’esport local”. A més ha dit que “ja és un fet la consolidació de la política esportiva a les universitats, i ara cal seguir treballant. Nosaltres aportem 110.000 euros per poder costejar una competició com aquesta.”

campionats catalunya 3

Disciplines i dates

Una competició que acollirà les disciplines de bàsquet, handbol, futbol sala, voleibol, rugbi 7, tant en categoria masculina com a femenina, així com futbol 7 femení i futbol 11 masculí.

La primera jornada començarà el proper 14 de novembre fins al 30 d’aquest mateix mes. La segona jornada se celebrarà del 30 de gener al 15 de febrer, mentre que les semifinals es disputaran del 20 al 28 de febrer. Les finals es faran els dies 6, 7 i 8 de marc.

Per televisió

La Xarxa de Televisions Locals de Catalunya (La Xarxa), després de l’èxit d’audiències i visualitzacions del curs passat amb més de 150.000 espectadores, serà per segon any l’operador televisiu que oferirà les transmissions en directe de les finals i en diferit d’altres partits I reportatges específics.

 

Redacció / Fotos: LPdB