Sant Feliu de Llobregat s’omple de color per les Festes de Primavera

Imprimeix

En el marc de l’Exposició Nacional de Roses s’inclouran demostracions de cuina i visites guiades al Roserar

Un any més, Sant Feliu de Llobregat es vestirà de gal·la el segon cap de setmana de maig, del divendres 12 al diumenge 14, per rebre les Festes de Primavera 2017. Com ja és tradició, la festivitat engloba dos dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat: la 59a Exposició Nacional de Roses i la 38a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. Paral·lelament, al llarg del cap de setmana el municipi serà un gran escenari d’activitats culturals, esportives i de lleure.

Olors i textures de roses al Palau Falguera

Més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 300 varietats diferents ompliran les estances interiors, les terrasses i els jardins del Palau Falguera en el marc de la 59a Exposició Nacional de Roses. Enguany les composicions florals seran de creació lliure a diferència d’altres edicions en què giraven al voltant d’un tema comú. Així, els diferents participants podran jugar tant com vulguin amb la seva pròpia creativitat i imaginació per sorprendre els visitants.

L’Exposició Nacional de Roses és un esdeveniment singular, amb més de 80 anys d’història, que al marge d’oferir la possibilitat de gaudir de les roses, permet al públic descobrir la bellesa arquitectònica de l’antiga residència del marquès de Castellbell. La mostra està organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses.

roses 2016 dissabte mati 175

En el marc de l’exposició s’organitzen diferents concursos florals, oberts tant a professionals com amateurs. Cal destacar per exemple el concurs en què es tria la millor rosa (guardonada amb el Premi d’Honor Pere Dot), o el de la rosa més perfumada, el de les millors roses en miniatura o el concurs per elegir els rosers més bells de la varietat Polyantha. Els infants de fins a 14 anys també tenen un concurs fet a mida perquè llueixin les roses que han cultivat ells mateixos o als seus centres educatius.

Un altre atractiu que dóna singularitat a l’Exposició Nacional de Roses són els tallers que es duen terme. Són tallers oberts a tothom on es poden aprendre tècniques artesanals per cultivar les roses. També s’ofereix la possibilitat d’assistir en directe a demostracions d’art floral, ikebana i tècniques de bonsai.  

L’entrada a l’Exposició Nacional de Roses és gratuïta, i l’horari de visita és de dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

Visites guiades al Roserar

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera. Es tracta d’un parc temàtic de la rosa d’1,7 hectàrees que ret homenatge a les principals famílies roseristes de Sant Feliu i que acull 20.000 rosers i més de 400 varietats de roses. Durant els dies de la festa, s’organitzen visites guiades a l’espai, un espai singular que esdevé un plaer per a tots els sentits. A més, un trenet porta gratuïtament la ciutadania des de l’entrada de l’Exposició Nacional de Roses fins al Roserar, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h.

Degustació de roses i flors

En el marc de l’entorn del Palau Falguera, envoltats de natura i roses, s’elaboraran en directe plats, postres, còctels i altres receptes de cuina en què les roses seran l’ingredient estrella. Es tracta d’una novetat d’aquest 2017 i que suposa la celebració en el marc de l’Exposició Nacional de Roses de les jornades gastronòmiques ‘La Cuina de les Roses’, esdeveniment que es va posar en marxa l’any 2012 a Sant Feliu, i que habitualment es feia al mes d’abril, però que enguany experimenta un canvi de model per arribar més al públic.

Paral·lelament, durant el cap de setmana, diversos restaurants i pastisseries oferiran en els seus menús plats elaborats amb roses.

La Fira, el millor aparador comercial

La 38a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat és un gran aparador comercial que s’estén pels principals carrers del centre de la ciutat. Hi ha una llarga relació d’estands i parades on es venen objectes d’artesania i també es presenten serveis i altres productes del comerç local i de fora de la ciutat. La Fira també inclou una zona de degustació i tast de productes alimentaris, vins i caves.

Al llarg del cap de setmana la ciutat acull també tot un seguit d’activitats culturals i de lleure, amb un contingut molt divers, però totes amb un objectiu comú: promoure la rosa com a signe d’identitat de la ciutat. Entre les propostes hi ha activitats com cercaviles de gegants i capgrossos, correfocs, actuacions de bastoners, castellers, esbarts, sardanes, música i teatre.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat