Hisenda investiga les operacions de la UE Cornellà en els darrers sis anys

Persones de l’entorn familiar de l’actual Director General, Andrés Manzano, i no vinculades a l’entitat esportiva van cobrar talons al portador presumptament sense justificació

Des de fa uns mesos, l’Agència Tributària està investigant a persones de l’entorn de la Unió Esportiva Cornellà, del club i a empreses relacionades amb l’entitat esportiva. Hisenda està fent un seguiment exhaustiu de les operacions realitzades en els últims sis anys per la junta directiva actual encapçalada pel seu president Alejandro Talavera i l'anterior. Pel que sembla, l’organisme tributari està puntualment informat de tot el que passa a la UEC ja que, segons ha tingut coneixement La Premsa del Baix, s’ha requerit la presència en la delegació de Barcelona de persones de l’anterior i actual junta directiva.

Les afirmacions a la Premsa del Baix de l’expresident de la UE Cornellà, José Gálvez, en les quals acusava l’actual Director General, Andrés Manzano, de cobrar comissions per traspàs de jugadors sense el seu consentiment s’ha afegit un capítol més a la dura confrontació que existeix entre el club i Gálvez des de fa anys.

Com es va informar en el seu moment a través de la nostra publicació sembla que es confirmen els talons al portador per valor de menys de tres mil euros amb factures d’empreses vinculades al Director General. Així, segons l’ampliació de la querella interposada pel Sr. Gálvez, s’hauria pogut esbrinar que les persones que van cobrar part d’aquests talons podrien tractar-se de persones de l’entorn familiar d’Andrés Manzano, no vinculades a l’entitat i que, presumptament sense justificació van cobrar aquests talons. Així, José Gálvez ha ampliat la querella a aquestes persones, a més dels ja coneguts Andrés Manzano i dels directius Tomàs Mas i José Antonio Cruz.

Dos acords exprés

Segons ha pogut contrastar també la nostra publicació, i sempre segons l’ampliació de la querella, 19 dies després de guanyar les eleccions –en el 9 de desembre de 2012-, la nova junta directiva va celebrar una reunió amb dos punts importants a tractar. El primer va ser acordar amb Andrés Manzano, Juan Antonio del Rey i Fernando Lechuga la retirada de les demandes laborals interposades per acomiadament improcedent. Els tres van reconèixer que la seva relació amb el club no era laboral i que les demandes “es van realitzar amb l’únic objectiu de pressionar a l’anterior junta directiva perquè convoqués eleccions”, segons consta en l’acta de la reunió presentada en el jutjat. A més el club es va comprometre a assumir “íntegrament el cost de la retirada de les tres demandes.”

El segon punt en qüestió va ser l’acord per a la confecció d’un contracte pel qual una empresa vinculada a Andrés Manzano, Director General, anava a cobrar el 10% del valor obtingut en traspassos i per drets de formació de jugadors que haguessin format part de la UEC des de l’any 2005, així com un acord de pagament -abans de finalitzar la temporada 2012/2013- de les quantitats degudes. Un contracte que, segons Manzano, havia acordat i signat amb anterioritat quan José Gálvez era president, però que davant el jutge va declarar que l’havia extraviat per les mudances realitzades. “Amb això, segons els denunciats es pretenia legalitzar un suposat acord verbal entre Manzano i Gálvez. Un fet que va ser negat i denunciat, ja que amb el meu nom ni s’utilitza al club per, presumptament, apropiar-se de quantitats ni per blanquejar diners. No permetré que se m’utilitzi”, expressa l’expresident.

La nova junta directiva va acordar, segons consta a l’ampliació de querella, regularitzar la situació laboral del Sr. Manzano i fixar el seu treball en tasques de scouting, negociacions de traspassos o acords amb clubs realitzats per la societat Easy Knowiedge 2006 SL. Un contracte que es va signar el 15 d’abril de 2013.

talavera2015

Així, José Gálvez també ha ampliat la querella a tota la junta directiva que va acceptar i va aprovar un contracte amb el Sr. Manzano i una de les seves empreses. “Considero que aquest contracte difícilment es podia fer perquè els estatuts de llavors en vigor no es podia aprovar quantitats per la junta directiva superiors a un tant per cent del pressupost general del club, sense el consentiment de l’assemblea general de socis”, diu Gálvez. “La realitat és que la junta directiva no tenia facultats per aprovar aquest acord, i a sobre, ni tan sols es va consultar a l’Assemblea per a la seva ratificació. S`ha fet en secret i d’esquena al soci”, afegeix.

Equip de govern

Gálvez torna a carregar contra l’equip de govern del PSC dient que “estic realment sorprès, preocupat i alarmat per la tolerància i la passivitat manifesta de l’equip de govern i la tova oposició davant els fets que estan passant en l’entitat en els últims cinc anys, i la deriva en la qual està el club amb la seva privatització, Es continua utilitzant instal·lacions esportives municipals per empreses externes. A més, el model esportiu cada dia s’assembla menys a un projecte socioparticipatiu com era al principi.”

Comissions pagades pel traspàs de Jordi Alba

Segons l’ampliació de la querella, pràcticament s’ha liquidat la comissió a pagar pel club del Baix Llobregat a Andrés Manzano i la seva societat Easy Knowledge 2006 SL pel traspàs de Jordi Alba del València CF a l’FC Barcelona. En total ja s’han pagat al Sr. Manzano, incloent-hi les seves empreses vinculades, prop dels 110.000 euros, des de l’any 2013 fins al 2016. A més, cobrarà aquest desembre la quantitat de més 28.000 euros.

andresmanzano

La Premsa del Baix es va posar en contacte amb la UE Cornellà perquè ens fes una valoració de la investigació que està duent a terme l’Agència Tributària, però al tancament de la present edició no vam tenir cap tipus de resposta.

Redacció / Foto: futbolbase.com-Andrés Manzano-Futbolcatalunya

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix