La UE Cornellà expulsa dos socis perquè no encaixen amb la seva filosofia

Els dos afectats volen presentar una demanda per impugnar els acords de la junta directiva que consideren improcedents i sol·licitaran que es mantingui el seu estatus

Continua la ‘caça de bruixes’ de la junta directiva de la UE Cornellà, encapçalada pel seu president Alejandro Talavera, així com pel Director General, Andrés Manzano. Després de declarar ‘non grats’ a La Premsa del Baix i al seu redactor en cap, Marçal Fontanals, per la publicació d’informacions contrastades sobre l’actualitat de l’entitat verda, els actuals gestors del club han anat una mica més lluny aplicant una ‘política social selectiva’.

Des del passat setembre, l’entitat esportiva cornellanenca té dos socis menys. La junta directiva de la UE Cornellà va decidir el 8 de setembre en una reunió extraordinària no acceptar l’admissió com a socis de José Manuel López i Carlos López. Segons la directiva la seva decisió es basava en una qüestió de fons i en un defecte formal.

Referent a la qüestió de fons, la directiva explica que “el perfil dels dos no encaixa en la filosofia del club, ya que la motivació de fer-se soci del club no es deu per qüestió esportiva, de sentiments, afinitat a l’equip i sí per una qüestió estratègica en tractar-se de dos professionals que han intervingut i intervenen en processos judicials en contra del mateix club o d’alguns membres directius de la junta directiva”. Pel que fa al defecte de forma, la directiva considera que “un dels dos socis no va donar el compte corrent o llibreta d’estalvis quan va omplir la butlleta d’inscripció.”

Socis de ple dret

La Premsa del Baix ha pogut parlar amb els dos socis afectats per saber la seva versió dels fets. Segons ha pogut saber la nostra publicació Carlos López i José Manuel López van ser donats d’alta com a socis de forma instantània el mes d’agost pel vicepresident, Tomás Más, després d’omplir la documentació requerida pel club i pagar 100 euros. En canvi, els carnets no van ser facilitats perquè, segons Carlos López, “el vicepresident ens va dir que al club li representava un sobrecost si els feia individualitzats i, per tant, ens els facilitaria posteriorment”. Tot i no tenir el carnet, els dos van poder assistir a un partit de la Copa del Rei i un altre de Lliga com a socis de ple dret. La sorpresa va ser majúscula quan van rebre un burofax a mitjans de setembre anunciat que se’ls donava de baixa.

Captura de pantalla 2016 10 19 a las 09.14.32

Carlos López considera “que l’argument de la directiva de no admetre’ns com a soci perquè la nostra motivació no era una qüestió esportiva, de sentiments i afinitat a l’equip és fals. Cal recordar que he estat jugador de la UE Cornellà durant tretze anys i també he jugat a la selecció catalana sub 18 quan pertanyia al club”. D’altra banda, respecte a l’acusació que la motivació era per una qüestió estratègica (treballen en processos judicials contra membres de la directiva), López explica que “aquesta decisió és en benefici d’ells i no del club. I jo em pregunto quin mal fem si no tenim accés a la part executiva i econòmica. A més no tenim vot a l’Assemblea General. Només volem anar a veure els partits del nostre equip com a qualsevol altre soci”. L’exporter de la UE Cornellà és clar a l’hora de dir que “sembla no existeix cap impediment perquè Andrés Manzano, actual Director General, tingui accés a documentació mercantil, comptable i jurídica quan està investigat per presumptes delictes d’estafa, apropiació indeguda i falsificació de documents mercantils” i afegeix que “és tot inexplicable i fora de tota lògica.”

D’altra banda, referent al defecte formal en una de les sol·licituds (no haver fet constar el número de compte corrent a la documentació), Carlos López considera que “no va ser impediment perquè es donés d’alta de soci sense que, en aquell moment, importés res, ja que es va pagar en metàl·lic. A més hi havia encara un marge d’un any per constar la domiciliació dels cobraments. Tampoc va haver-hi una notificació posterior per carta o burofax que calia aportar el número de compte corrent.

Els estatuts

Segons Carlos López, els estatuts “diuen que la pèrdua de la condició de soci només es pot produir per decisió personal, per defunció, per decisió disciplinària per infraccions molt greus i per la falta de pagament.”. És per això, que López qualifica la decisió com a “dèspota i dictatorial actuant contra els procediments previstos en els Estatuts.”

Els dos socis afectats ja han anunciat a La Premsa del Baix que presentaran una demanada amb l’objectiu d’impugnar els acords de la junta directiva perquè consideren que ha estat improcedent i sol·licitaran que es mantingui el seu estatus de soci per continuar gaudint dels partits de la UE Cornellà.

Redacció / Fotos: Jorqpochert

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix