L’11è Cros Solidari per la Salut Mental de la vila de Sant Boi, a punt

Se celebrarà el 9 d’octubre al Parc de la Muntanyeta i l'objectiu és aconseguir integrar en la comunitat a les persones que pateixen alguna patologia mental

Un any més, la vila de Sant Boi de Llobregat acull el Cros Solidari per la Salut Mental. Un esdeveniment esportiu on es conjuguen l'activitat física saludable i la solidaritat cap a aquelles persones que pateixen alguna patologia mental. El diumenge 9 d'octubre, el Parc de la Muntanyeta de la ciutat serà, per onzè any consecutiu, l'escenari del ja tradicional Cros Solidari per la Salut Mental. L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, assistirà a l'esdeveniment.

El cros està organitzat pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el Club d’Atletisme Sant Boi i l’Ajuntament de Sant Boi, i compta també amb el suport del Consell Esportiu del Baix Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat, la Challange Sant Joan de Déu i Sumant Capacitats.

Enguany la cursa s’emmarca dins dels actes de commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d’octubre. Durant diversos dies se celebraran diferents actes al lllarg del territori vinculats amb aquesta data assenyalada a favor de la salut mental, entre ells, la III Jornada Esport i Salut Mental del Parc Sanitari el 6 d'octubre, on es donarà el tret de sortida per al Cros Solidari per la Salut Mental.

Novetat

En aquesta edició del 2016, el Cros ofereix una gran novetat: l'oportunitat de demostrar la nostra solidaritat amb aquells que més ens necessiten. La "Volta solidària per la Salut Mental" ofereix la possibilitat de córrer o caminar tots junts per la Salut Mental, durant 500 metres. Per a la "Volta Solidària" no serà necessari tenir dorsal, donat que aquesta volta no serà cronometrada. Allargar-los la mà i avançar amb ells cap la integració social serà la veritable fita d'aquesta volta tan especial.

Sumar per restar la prevalença de l'estigma en salut mental

Una de cada quatre persones pateix alguna malaltia mental al llarg de la seva vida, la qual cosa suposa uns 450 milions d'afectats a nivell mundial. El volum d'aquestes dades reflecteix la seva importància, així com la necessitat de fomentar la promoció del benestar, la prevenció, el tractament i rehabilitació d'aquestes persones. Invertir recursos en la recerca també esdevé un objectiu cabdal, donat que sense recerca seria impossible avançar en el coneixement de les patologies mentals.

L'11è Cros Solidari per la Salut Mental vol continuar sent un exemple d'integració mitjançant l'esport com ho palesa el fet que es tracti d'una activitat oberta a tota la ciutadania, on els veritables protagonistes són els escolars, els atletes federats i, per suposat, totes aquelles persones que vulguin participar. Una jornada lúdica i solidària, un veritable gest d'hospitalitat i d'aixopluc cap a persones que, moltes vegades, no tenen l'opció de participar en aquest tipus d'esdeveniments. 

El Cros oferirà curses de diferents categories, on podran participar totes aquelles persones que ho vulguin, inclosos nenes i nens des dels 6 anys d'edat.

La recaptació

La recaptació es destinarà a programes solidaris i de recerca en patologies mentals amb l'objectiu de millorar l'assistència i la qualitat de vida de les persones amb aquest tipus de trastorns, un pas fonamental en la superació de l'estigma que, encara avui, produeix aquesta patologia en la nostra societat.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix