Andrés Manzano cobra comissions per traspassos de futbolistes

El Director General de la UE Cornellà confessa haver-se beneficiat econòmicament del contracte del traspàs de Jordi Alba al València i després a l’FC Barcelona, a més d’altres jugadors.

“El temps és aquell jutge suprem que et dóna i et treu la raó” Una dita que ben bé es pot aplicar a la “batalla judicial” que estan mantenint la UE Cornellà i l’expresident del club, José Gálvez. Fa un parell d’anys, La Premsa del Baix va publicar una entrevista on l’exmandatari, José Gálvez, denunciava que Andrés Manzano havia cobrat comissions i talons al portador per menys de 3.000€ per factures d’empreses vinculades a l’actual Director General de l’entitat esportiva sense el seu coneixement i, per tant, aquest -així com els signants dels talons (José Antonio Cruz –vicepresident econòmic i a l’anterior junta administrador i vicepresident- i Tomás Mas –vicepresident en les dues etapes-)- estan querellats. Unes declaracions que va dur a l’actual Director General de la UE Cornellà i al club també a querellar-se contra La Premsa del Baix i l’expresident, tot i que finalment el jutge les va arxivar.

Ha passat el temps i, segons informacions contrastades que té la nostra publicació, Andrés Manzano ha reconegut que va cobrar comissions dels traspassos de Jordi Alba al València i posteriorment a l’FC Barcelona, així com per diferents jugadors que van marxar a altres clubs. Unes quantitats que, segons Manzano, tenia dret a percebre després de signar l’any 2005 un contracte amb aleshores president José Gálvez, i que sembla que no apareix.

el cornella cubre el presupuesto con el traspaso de alba al barca

La Premsa del Baix es va posar en contacte amb l’expresident per intentar aclarir aquest tema. José Gálvez nega rotundament que “hagués un contracte signat, ni per escrit ni oral. Només cal que l’ensenyi davant del jutge, però serà complicat perquè segons ell el va perdre”. De fet, la nostra publicació té constància que persones de l’entorn d’Andrés Manzano mantenen diferències de criteri, ja que uns manifesten que l’acord va ser verbal i altres que mai van veure el contracte per escrit. Sobre això, Gálvez, assegura que “la junta sortint va reclamar al senyor Manzano que justifiqués els més de 33.000 euros cobrats per diversos conceptes, però ell no va donar cap tipus d’explicació”.

L’expresident diu també que Manzano va cobrar el “10% del contracte del traspàs de Jordi Alba al València i després a l’FC Barcelona, en concepte de comissions. Curiosament, segons Manzano, Mas i Cruz, aquest dret de cobrar comissions coincideix amb el cobrament de 150.000€ per contracte professional d’aquest jugador, els ingressos per formació de Víctor Ruiz i la proliferació de diferents jugadors a equips professionals” i considera que tot això era fruit “del treball de tota l’entitat, de molta gent que mai han cobrat res, d’altres que ja no estan al club i que algú pretén capitalitzar-lo en la seva persona amb la complicitat d’alguns ‘col·legues’ interessats.El problema entre la veritat i la mentida és que la primera sempre ho és i la segona s’ha de construir i inventar.”

tb

Nou contracte

La Premsa del Baix també ha pogut saber que Andrés Manzano va signar amb la junta directiva encapçalada per Alejandro Talavera un contracte per cobrar comissions. Un acord que va arribar després de la celebració de les eleccions a la presidència del club, i que les dues parts (Manzano i directiva) no han donat a conèixer a la massa social, ni en els termes pactats ni el tipus de retroactivitat que té. Unes comissions que són ingressades en una empresa privada d’intermediació i captació de futbolistes que dirigeix precisament l’actual Director General del club. “És una manera, sembla ser, de legalitzar un fet de dubtosa ètica quan l’entitat ha de ser sense ànims de lucre”, diu José Gálvez. Paral·lelament, Manzano tenia i té un sou a la UE Cornellà superior a 2.000€ mensuals per una activitat de no plena dedicació ni com activitat principal.

Segons tenim constància, Andrés Manzano confessa que els diners de la comissió de Jordi Alba els va cobrar posteriorment a la marxa de Gálvez, així com uns gairebé 30.000 euros en traspassos de jugadors entre els quals es trobava el de Víctor Ruiz. Sobre aquest tema, José Gálvez es posiciona dient que “curiosament el Sr. Manzano cobra traspassos a partir del 2012 tot i que manifesta que tenia un contracte el 2005. No serà perquè hi ha els diners d’en Jordi Alba? Per què el Sr. Manzano no em reclama res des del juny i fins al desembre del 2012 i, sobretot, després d’acomiadar-lo?”. Gálvez afegeix que “entenc que la quantitat que cobrava era per desenvolupar la labor que realment feia. Que per fer-la no ha de tenir un plus especial perquè forma part de la seva feina. En casos concrets s’havia de parlar amb la junta, però mai va haver-hi. Va haver-hi un cas que curiosament no apareix en la llista de les comissions cobrades, en talons de menys de 3000€ sense el meu permís, perquè tapaven les suposades comissions i factures no conformades en talons de menys de 3000€ quan el cobrament mensual i pactat es feia en un traspàs o talons sense fraccionar les quantitats”. De fet, segons ha pogut saber aquesta publicació, els actuals vicepresidents de l’entitat, Tomás Mas i José Antonio Cruz, ratifiquen i avalen el cobrament de Manzano de les comissions i que van ser ells els que van emetre talons en aquest concepte. “Ells sabran perquè van pagar part de les comissions i perquè segueixen defensant que les cobri”, diu Gálvez.

00100 0001004582 2 FOTO1

El futbol base, més car

Mentre que el Director General del club, Andrés Manzano, i els vicepresidents José Antonio Cruz i Tomás Mas, confessen el cobrament de comissions per traspassos de jugadors, l’entitat cornellanenca ha anunciat l’increment de la matrícula per la propera temporada. Segons a pogut saber La Premsa del Baix, el club ha pujat de 80 a 100 euros la matrícula dels jugadors de base. És a dir, la quota s’incrementa un 23% aproximat. La nostra publicació s’ha posat en contacte amb el club per saber la raó i, a més, volia saber també si hi ha hagut increments en altres partides, però no hem rebut cap tipus de resposta davant la indignació d’alguns pares que no entenen aquest desmesurat increment.

L‘Ajuntament pren mesures

D’altra banda, des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Cornellà s’ha iniciat un seguit de mesures encaminades a aclarir la utilització d’instal·lacions esportives per part d’una empresa privada que capta jugadors estrangers per a la seva formació a la nostra ciutat aprofitant les infraestructures amb el vistiplau dels clubs. Així, segons ha pogut saber La Premsa del Baix, l’Ajuntament ha sol·licitat a la Junta Directiva de la UE Cornellà documentació de l’activitat de l’entitat (al tancament de la present edició ens consta que no l’havien lliurat tot i els continus requeriments des del consistori). Paral·lelament, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions selectives amb la participació de la Guàrdia Urbana a l’entrada del Nou Estadi Municipal de la UE Cornellà per saber qui utilitza la instal·lació. Per certificar aquesta informació, la nostra publicació es va posar en contacte amb l’Ajuntament, però no va voler fer cap tipus de declaració o desmentiment.

Redacció / Foto: andresmanzano.com-MD-vavel.com-FCF

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix