Alejandro Martín afronta el repte més important de la seva vida esportiva

L’atleta de Santa Coloma de Cervelló participarà el proper mes de maig a l’Ultra-Tri de Motril 2016, l’Ultraman més dura del món.

"El meu objectiu és acabar i gaudir al màxim. Cada dia que passi serà un miracle”. Així de clar es mostra el colomenc, Alejandro Martín, que formarà part dels seixanta atletes escollits per participar a l’Ultra-Tri de Motril, l’Ultraman més dura del món, que se celebrarà el mes de maig. “Estic amb moltes ganes i il·lusionat en prendre part en una competició d’aquest nivell”, explica.

Serà el primer cop que participarà en aquesta prova internacional per amateurs i, per això, ha hagut d’assolir una marca acreditativa que va obtenir l’any passat a l’Iroman de Lanzarote on va finalitzar en vuitena posició baixant de les quinze hores. Actualment es troba en la fase de preparació per arribar a Motril amb les màximes condicions per afrontar un repte tan exigent com l’Ultra-Tri. El de Santa Coloma de Cervelló assegura que serà complicat “acabar entre els millors de la classificació de la meva categoria (25-30 anys). Però per optar cal ser constant en els entrenaments. Jo dedico pràcticament cada dia de la setmana a preparar-me en les tres modalitats que participaré i espero estar al màxim nivell quan comenci la prova, encara que mai arribes suficientment preparat.”

Canvi radical

D’aquell noi que va guanyar molts quilos després d’una greu lesió al genoll quan es va trencar el menisc ja no queda res. A base de treball dur, sacrifici i constància, el baixllobregatí s’ha convertit en un dels grans especialistes del triatló en la categoria amateur. I ho ha fet en un temps rècord, en només tres anys. “Quan em vaig engreixar vaig decidir canviar totalment d’estil de vida i vaig escollir l’atletisme per deixar la meva vida sedentària. Després em van animar a fer triatló i, posteriorment, a fer l’Iroman”.

Doble objectiu

A més del repte esportiu, que no és altre que acabar la prova i fer-ho entre els millors, hi ha un altre objectiu més social: la difusió de la problemàtica dels celiàtics. “La meva parella té intolerància al gluten com a moltes altres persones, entre aquests esportistes. La meva tasca és donar els problemes que tenen en el dia a dia i el gran cost econòmic que els suposa consumir aliments sense gluten. Defenso uns preus més raonables”, comenta Martín.

Però els reptes esportius d’Àlex no acaben a Motril. El colomenc ja té en la seva agenda dues noves proves: L’Iroman de Barcelona a l’octubre, i el Triatló d’Andorra que se celebrarà el proper mes de juny. I és que per a Alejandro Martín la seva vida esportiva és un no parar.

Tres intensos dies

La prova granadina estarà dividida en tres etapes (26, 27 i 28 de maig) que consistirà a realitzar 10 km nedant, 421 km en bicicleta i 84 km de carrera a peu. El primer dia, els participants hauran de completar una distància de deu quilòmetres nedant en aigües obertes i, posteriorment, 145 km en bicicleta amb un desnivell positiu acumulat de 2.890 metres. El segon dia, els atletes hauran de recórrer 276 quilòmetres de nou amb bicicleta amb un desnivell de 6.000 metres, mentre que el tercer dia hauran de realitzar a peu una distància total de 84,6 quilòmetres (equivalent a una doble marató) amb 683 metres de desnivell. Cal assenyalar que el temps màxim per concloure cada una de les etapes és de 12 hores.

Reacció / Fotos: A.M.

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix