Antonio Balmón: “L’RCD Espanyol encara no ha pagat el seu deute”

L’alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, confirma que l’entitat blanc-i-blava manté la seva morositat amb l’ajuntament amb els impostos municipals dels darrers anys.

L’RCD Espanyol no ha pagat encara el deute tributari municipal” que acumula des de fa anys amb l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, segons afirma Antonio Balmón, l’alcalde de la ciutat i vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Una afirmació feta durant una trobada que va mantenir amb els mitjans de comunicació on va parlar també de l’actualitat de la seva ciutat i l’AMB. Balmón quantificar el deute actual “d’1.500.000 milions d’euros segons tinc constància després de parlar amb el representant de l’actual president”. Una xifra que s’ha incrementat en 100.000 euros -segons l’alcalde- respecte a la que va facilitar fa un any i mig el tinent alcalde, Antonio Martínez Flor, quan va manifestar a la nostra publicació l’impagament dels tributs del club al consistori baixllobregatí. Des de les hores, el deute ha augmentat i encara podria ser superior si es suma l’exercici fiscal del 2016 en cas que l’entitat esportiva no assumeixi la seva responsabilitat tributària.

Amb aquestes afirmacions, l’alcalde de Cornellà desmenteix categòricament la informació facilitada des del departament de comunicació de l’RCD Espanyol a la nostra publicació, quan en declaracions a La Premsa del Baix s’assegurava, a les hores, que el problema estava en via de solució, ja que l’entitat negociava amb la Diputació de Barcelona un pla de pagament que es tancaria al més aviat possible (parlem de principis del 2015).

Cap trobada

D’altra banda, preguntat sobre si hi havia hagut algun contacte amb el president del club blanc-i-blau, el xinès Chen Yansheng, per buscar una solució, Balmón es va limitar a dir que “no hi ha hagut cap conversa, potser perquè ara té altres problemes més importants. L’Espanyol ha de veure com afronta el deute” i afegeix  que “el pagament o no depèn d’ells i no de mi.”

A més, va desvelar que sí hi ha hagut una reunió amb l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor: “Sabem el que hem de fer”. Balmón es refereix a què el cobrament del deute està en mans de la Diputació de Barcelona. “Fem el mateix que faria una altra persona. Si no pagues vas a la recaptació executiva de la Diputació, que són els encarregats de cobrar”, explica. De fet, La Premsa del Baix ja es va posar en contacte amb la Diputació de Barcelona –fa un any- i no va voler fer cap tipus de valoració ni donar cap informació al respecte.

Un deute astronòmic

Segons va informar el diari El País (dades de novembre), el deute net que tenia l’RCD Espanyol pujava als 134 milions, dels quals 54 són compromisos amb hisenda i 40 corresponent al crèdit sindicat (avalat per Sánchez Llibre i Condal) per a la construcció de l’estadi.

Redacció / Foto: sifutbol.com

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix