Tot a punt per a la dissetena edició de la Carxofada

Se celebrarà el 20 de març i com a novetats hi haurà un menú gastronòmic preparat pels restaurants de l’associació Degusta, així com un ampli programa d’activitats al llarg d'aquest mes. 

 

El Restaurant Il Peccato di Cupido ha estat l’escenari, aquest matí, de la presentació de la 17a Carxofada de Sant Boi de Llobregat, organitzada per l’associació de restauradors locals Degusta Sant Boi i l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari del Baix Llobregat. Un esdeveniment que se celebrarà el proper 20 de març a la plaça de l’Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova del municipi baixllobregatí, i que forma part de les principals festes populars de la ciutat.  

A l’acte han assistit l’alcaldessa, Lluïsa Moret, la regidora Maria Elena Amat, regidora de Turisme i Fires, així com l’Albert Mendiola, del restaurant Marimorena, en representació del col·lectiu de restauradors locals Degusta Sant Boi. A més, s’ha donat cita altres persones i entitats que participaran en la Carxofada 2016. 

L’alcaldessa, en la seva intervenció, ha destacat que la carxofa “s’ha convertit en un producte que identifica i singularitza a la ciutat en relació en altres municipis o territoris del país. L’Ajuntament aposta fermament en la producció agrària i no només des d’una lògica paisatgística sinó com a motor econòmic i productiu, i està clar que el nostre producte estrella és la carxofa”. A més, ha assegurat que “és un producte de gran qualitat i proximitat que cal promocionar” i ha afegit que “no només ho volem compartir a tothom en un únic dia, sinó conjuntament amb la Cooperativa Agrària Santboiana i el col·lectiu gastronòmic Degusta hem pensat ampliar aquesta promoció a tot un més organitzant, amb moltes entitats locals, activitats que ens ajudaran a promocionar el producte i alhora la ciutat.” 

D’altra banda, la regidora de Turisme i Fires, Maria Elena Amat, ha incidit amb la “implicació de les entitats santboianes en aquesta iniciativa” i en la confecció “d’un extens programa on el dia fort serà el 20 de març però que durant tot el mes hi haurà altres activitats que esperem que l’edició d’enguany sigui tot un èxit.” 

Mentrestant, Albert Mendiola, chef del restaurant Marimorena, ha explicat quin serà el menú que servirà l’associació Degusta: “Estarà format per un Urimaki de tempura de carxofa amb romesco i embolcall de pernil ibèric; un trinxat santboià de carxofa amb botifarra de perol i reducció de mistela; una mini hamburguesa de vedella i carxofa amb maionesa de carxofa; un caneló de bacallà i carxofa amb salsa cremosa de carxofa i pernil ibèric i un arròs de sèpia amb carxofa”. També ha destacat que la voluntat de l’associació “és voler que la gent vingui i aconseguir el que fem aquí amb aquest producte i l’oferta gastronòmica que oferim. Tenim uns camps que produeixen un gran producte de qualitat com la carxofa que cal aprofitar” i ha afegit que “volem que els restaurants i bars es puguin afegir a aquesta iniciativa de ciutat perquè sigui una gran festa tant per a nosaltres com per a la gent.” 

Carxofa d’or

Durant l’acte, l’Ajuntament de Sant Boi va concedir al periodista Josep Sucarrats, de la revista Cuina, la Carxofa d’Or per a la promoció que ha fet la carxofa de Sant Boi i de la seva ciutat. 

Un menú en lloc de tapes

Enguany, el principal incentiu serà, un any més, menjar plats amb la carxofa de Sant Boi com a ingredient principal, dissenyats i elaborats per restaurants locals. La diferència amb les darreres edicions és que no serà una degustació de tapes sinó un menú gastronòmic amb un total de cinc plats dissenyats i preparats per l’associació local Degusta. 

Activitats de lleure

A més, durant la jornada, hi ha previst la realització d’un ampli ventall d’activitats per a totes les edats. També, els assistents –es preveu que se superi les 5.000 persones de l’any passat- trobaran un punt de venda de carxofes de la Cooperativa Agrària Santboiana a la plaça de l’Ajuntament (l’any passat van vendre 750 quilos. 

Promoció mensual

Una altra de les altres novetats d’aquest any serà el gran protagonisme que carxofa local, ja que no es limitarà al dia de la Carxofada, sinó que Sant Boi organitzarà, per primer cop, el Mes de la Carxofada durant aquest mes. Així, els restaurants i bars locals que s’adhereixin a la campanya oferiran un menú de degustació (plat, tapa, entrepà, etc) amb aquest ingredient.   

A més, del 10 al 20 de març està prevista la Ruta de la Tapa de la Carxofa (tapa-carxofa-quinto) als establiments de Sant Boi que s’hi vulguin sumar per oferir una tapa de carxofa combinada amb un quinto de cervesa. 

D’altra banda, hi hauran altres activitats previstes al llarg del març, com ara passejades amb bicicleta tots els diumenges per visitar un camp de carxofes, organitzades per la cooperativa local Sombici. 

Redacció / Fotos: LPdB

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix