Els socialistes volem impulsar i renovar el Polígon del Pla

El PSC de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat apostem per la ocupació, el coneixement i valor afegit, apostant pel Pla com a zona d’activitat econòmica del segle XXI.

Xavi Paz, candidat a l’Alcaldia de Molins de Rei, i Lourdes Borrell, candidata a l’Alcaldia de Sant Feliu de Llobregat, ha donat a conèixer avui, una proposta comuna que és central en els seus respectius programes electorals: La generació d’ocupació. Segons un comunicat del PSC en les dues poblacions, “Molins de Rei i Sant Feliu tenim amb el Polígon del Pla un espai econòmic privilegiat dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Un lloc pròxim als sistemes logístics intermodals del Port, de l’Aeroport i de les comunicacions ferroviàries més importants del sud d’Europa, que esdevé un espai d’oportunitats per l’activitat econòmica i l’ocupació.”

Segons els socialistes, la rellevància d’un espai estratègic com aquest, posa en dubte l’actual model de gestió segmentat entre els dos ajuntaments com fins ara. En concret, els reptes i desafiaments d’una exigent internacionalització econòmica, “demanen una transformació d’El Pla per tal d’obtenir d’aquest espai el seu màxim potencial econòmic, més ocupació i un grau més elevat d’especialització en activitats intensives en el coneixement i amb més valor afegit”. Una zona econòmica que tingui en tot moment un creixement sostenible respecte de la seva relació amb el medi ambient.

“Creiem que aquest projecte d’impuls de la Zona Econòmica d’El Pla que proposem, demanda d’una acció pública integrada, d’una autoritat única, que obtingui les màximes sinèrgies entre les empreses instal·lades, de la seva interrelació econòmica i que, alhora, la seva projecció externa faciliti la localització al polígon de noves empreses que aportin més valor afegit per tal d’avançar cap el model de desenvolupament que proposem”, expliquen els dos alcaldables socialistes.

Per aconseguir-ho, els socialistes de Molins de Rei i de Sant Feliu de Llobregat, “prenem públicament, com elements d’actuació pública pel quadrienni 2015-2019, els següents cinc compromisos”:

  1. Crear una autoritat delegada, única i paritària, dels Ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei, amb la participació o col·laboració d’Acció (Agència Catalana de Captació d’Inversions Exteriors de la Generalitat de Catalunya), de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, del Consell Comarcal del Baix Llobregat, de les organitzacions empresarials i sindicals més representatives i de les empreses del polígon.
  1. Revisar les ordenances d’usos i d’urbanització de manera que afavoreixin la instal·lació, adaptació o transformació de les activitats de producció de bens o serveis actuals cap al model de Zona d’Activitats Econòmiques que ens proposem: intensives en ocupació, que aportin valor afegit, sostenibles amb el medi natural i que promoguin la cohesió social.
  1. Impulsar un programa d’inversions per implantar una senyalització que permeti identificar la ubicació de les empreses i els carrers amb distintius únics. Afavorir que les rutes del transport públic garanteixin una mobilitat amable amb les persones. Xarxes d’energia que garanteixin la mitjana i l’alta tensió i l’ús de energies renovables. Una xarxa de comunicacions basada en una telefonia bàsica i/o de banda ampla. Un servei de minimització de residus (generals o selectius) per part de les empreses. Uns bons serveis de manteniment i de neteja. Uns protocols de seguretat i d’emergència. Un pla de vigilància i seguretat. Un directori d’empreses i una pàgina web potent en català, castellà i anglès.
  2. Crear un comissió de seguiment de l’execució de les inversions en El Pla, amb una avaluació progressiva del seu impacte i del retorn econòmic, tant en la millora de l’ocupació com dels ingressos fiscals generats pel polígon.
  1. Establir un sistema d’incentivació fiscal per a les empreses del polígon en funció de la creació i del manteniment de llocs de treball. Paral·lelament, fixar un sistema de desincentivació o “bonus malus” en el cas de destrucció de l’ocupació.

En definitiva els socialistes de Sant Feliu del Llobregat i de Molins de Rei creuen que la Zona d’Activitat Econòmica d’El Pla ”representa un motor econòmic que, renovat d’acord amb els desafiaments del segle XXI, pot comportar noves i millors oportunitats d’ocupació per a les dues ciutats.”

Redacció / Foto: PSC Molins de Rei i Sant Feliu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
73

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix