ERC d’Esplugues recull diverses propostes de la Unió de Botiguers

Imprimeix

La formació republicana està en contra de la creació de més centres comercials com el que es vol construir a la zona del Caufec / Ca n’Oliveras.

Després de diverses trobades amb la Unió de Botiguers (UBE), Esquerra Republicana de Catalunya ha inclòs en el seu programa electoral diverses propostes. Hi destaquen dues propostes; en primer lloc, la creació d’un viver d’empreses, per exemple, a l’espai de les antigues galeries comercials del barri del Gall, per tal de generar ocupació i dinamitzar l’economia productiva. En segon lloc, la possible instal·lació d’un pàrquing de caravanes a la zona del parc de la Fontsanta, una iniciativa que en altres ciutats ha tingut èxit i que per l’àrea de Barcelona és inexistent. Per a Esquerra la UBE és el principal interlocutor d’Esplugues en matèria comercial.

Altres punts de la política econòmica d’ERC Esplugues són la simplificació dels tràmits d’obertura de negocis per tal de facilitar-ne la creació, el foment del cooperativisme i de l’economia col·laborativa, la reforma dels mercats de la Plana i de Can Vidalet per dignificar-los i posar fi a la precària situació en què es troben i, tot plegat, per aconseguir una Esplugues atractiva i competitiva que incentivi la creació de negoci.

No més grans superfícies

D’altra banda, el dijous 14 de maig ERC d’Esplugues va repartir fulls volants a la zona de Ca n’Oliveres per protestar contra la creació de més centres comercials, atès que en l’àrea del Pla Caufec / Porta Barcelona que toca a Can Vidalet se’n vol construir un de nou. ERC defensa el petit i mitjà comerç com a base de l’economia d’Esplugues, així com la captació d’empreses d’alt valor afegit, que es podrien instal·lar en les naus actualment abandonades dels polígons industrials del Gall i la Montesa. Per tant, ERC s’oposarà a la creació de més centres tant a Esplugues com a les ciutats del voltant.

Redacció / Foto: Arxiu