Els socialistes Carles Ruiz i Maria Luz Rodríguez parlen d’atur i economia

Imprimeix

La secretaria d’ocupació del PSOE va afirmar que el seu partit derogarà l’actual legislació laboral, que ha generat precarietat i ultratemporalitat i un model de fracàs salarial qu efa que dos milions de treballadors visquin sota el llindar de la pobresa”.

Sota el lema "#viladeprogreso" i davant un auditori de Can Calderón amb empresaris, autònoms, emprenedors locals i sindicalistes, Carles Ruiz ha presentat les seves propostes en matèria d'ocupació i economia.

Ruiz ha explicat que l'aposta per generar llocs de treball a Viladecans ja ha donat resultats, i durant el període 2011-2015 ha estat una de les primeres ciutats catalanes en creació de llocs de treball nets. En paraules seves "es deu a dos factors: l'increment d'espais per a empreses (fonamentalment el Parc de Negocis) ha permès absorbir ocupació que abans no hi havia a Viladecans (oficines, serveis, etc) i que les persones treballaven en aquests sectors tenien més dificultats per accedir en cicles de recuperació per no estar localitzats aquí. L'altre motiu, vinculat a aquest, és que el fet d'haver incrementat substancialment les possibilitats d'activitat econòmica ha incrementat matemàticament les oportunitats d'accedir a l'ocupació. Per tant, fonamentalment l'increment substancial és causa de l'increment d'espais per a empreses i a la diversitat dels mateixos, conseqüència directa de l'estratègia de Viladecans”. Segons l’alcaldable socialista, el suport als emprenedors i a les PIMES locals també seguirà sent una línia estratègica per al proper mandat, per "continuar posant fàcil els aspectes administratius i burocràtics a qui tingui una idea nova de negoci.”

A continuació, Maria Luz Rodríguez ha manifestat que a Espanya "tenim un seriós problema de creació de llocs de treball, i especialment la feina duradora i de qualitat”. Les propostes del PSOE van en la línia de "derogar l’actual legislació laboral, que ha generat precarietat i ultratemporalitat i un model de fracàs salarial que fa que dos milions de treballadors visquin sota el llindar de la pobresa”. També ha defensat la necessitat de recuperar un marc de confiança mútua en les relacions laborals entre patronal i sindicats i impulsar un nou estatut dels i les treballadors/es, com a norma de convivència i carta de drets dels treballadors.

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat