El TSJC es pronuncia sobre el recurs de l'IBI de 2014 a Sant Feliu

Imprimeix

La sentència del TSJC reconeix que la modificació de l’impost municipal s'hauria d'haver fet abans d'aquesta data establerta per la normativa, i ara el consistori presentarà recurs de cassació davant dels tribunals.

El dimarts 12 de maig de 2015, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va comunicar a l'Ajuntament de Sant Feiu de Llobregat la sentència en relació al recurs sobre l'Impost de Béns Immobles (IBI) que van presentar al 2014 els regidors i regidores del PSC. En la seva resolució, que no és ferma, el TSJC afirma que la data de publicació de l'aprovació de la modificació de l'IBI per al 2014 va ser posterior a l'establerta per la normativa, però no estableix que el consistori municipal hagi de retornar cap import de l'IBI del 2014.

El recurs del PSC es basava en què la data d'aprovació del tipus d'IBI de 2014 (ple d'11 d'abril de 2014) era posterior a la data que estableix la Llei d'Hisendes Locals (1 de març). La sentència del TSJC reconeix que la modificació de l'IBI s'hauria d'haver fet abans d'aquesta data. En aquest sentit, a l'informe de fiscalització del ple en què es va aprovar la modificació no constava cap reparament de la Intervenció. L'informe jurídic sí que establia, però, que la normativa d'hisendes locals i d'estabilitat pressupostària permetien diferents interpretacions.

L'Ajuntament de Sant Feliu vol recordar que la data d'aprovació de la modificació de l'IBI va ser motivada per:

Donat que l'equip de govern continua convençut que les raons per les quals el tipus d'IBI es va aprovar amb aquest calendari estan justificades, l'Ajuntament de Sant Feliu presentarà recurs de cassació davants dels tribunals.

Redacció / Foto: Arxiu