Una enquesta situa ERC de Gavà com a segona força més votada a les Municipals

Imprimeix

El PSC seria el guanyador però hauria de pactar, mentre que C’s pugnaria amb els republicans per la segona posició.

Segons una enquesta feta pel grup Opinòmetre i publicada per ERC de Gavà, la formació republicana obtindria en les pròximes eleccions municipals el 13.9% dels vots, que els duria a ser la segona candidatura més votada per darrere del PSC amb un 27,5%. Amb aquest percentatge, els republicans obtindrien entre 3 i 4 regidors i superarien la xifra que van obtenir l’any 2011 (2 regidors).

El PSC, amb 7 o 8 regidors (perdria entre un i dos), guanyaria les eleccions però haurien de pactar amb altres forces polítiques locals per continuar govern a l’Ajuntament de Gavà. C’s, amb 3 o 4 regidors se situaria com a tercera força política amb un 13,7% dels vots (guanyaria tres o quatre), mentre que CiU obtindria 3 regidors (igualaria els resultats obtinguts en les darreres eleccions amb un 11,4% dels vots), el PP amb dos (10,2%) i ICV-EUiA (perdria un, 5,3%). UPyD (0,4%) i PxC (2,4%) no tindrien representació al consistori així com Podemos (7%) aconseguiria entre 1 i 2 regidors.

A més, l’enquesta també dóna a la formació republicana la segona posició en intenció de vot directe amb un 10,4%, mentre que el PSC obté un 13,9%. En tercer i quart lloc se situarien les candidatures com i CiU (8,8%), mentre que C’s (3,7%) i PP (3,2) serien ocuparen el cinquè i sisè lloc respectivament.

Dades

Per a la confecció de l’enquesta, l’¡empres Opinòmetre ha agafat un univers de 400 persones majors de 18 anys i l’ha fet amb la modalitat de telèfon assistit per ordinador (CATI) els dies 20 i 30 de novembre de 2014. L’error mostral és del 5%.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya