ICV-EUiA de Sant Feliu passa balanç de la legislatura

Imprimeix

Segons la formació ecosocialista, la ciutat se situa com un dels municipis amb més despesa social per habitant de tot l'estat espanyol.

ICV-EUiA de Sant Feliu de Llobregat ha fet públic, a través d’un document al seu web, el balanç sobre l'acció de govern a l'Ajuntament al llarg del present mandat (2011 -2015). El document recull les 30 prioritats programàtiques, amb les que la formació ecosocialista es va presentar a les eleccions de 2011 i amb el que posteriorment va assolir l'alcaldia de la ciutat.

"Som un dels ajuntaments de tot l'estat espanyol que més ha incrementat el pressupost en despesa social, situant-nos per sobre del doble de la mitjana de despesa per habitant que la resta de municipis", ha declarat, l'alcalde i candidat, Jordi San José. "D'entre els municipis entre 30.001 i 50.000 habitants, la mitjana en despesa social és de 95,38 €, mentre que a Sant Feliu destinem 203,53 euros per habitant anuals", ha afegit San José citant dades del diari elconfidencial.com.

"També volem destacar tot l'esforç destinat a la creació d'ocupació durant aquests darrers quatre anys, on a banda de les 350 persones que han treballat via plans d'ocupació, també hem fomentat la feina donant subvencions a les empreses per contractació, i amb ajuts a l'emprenedoria i l'autoocupació", ha especificat San José. En aquest sentit, Jordi San José ha destacat que "hem fet espais públics a l'abast de tothom, suprimint barreres arquitectòniques, fent millores a la via pública o acordant amb els veïns i veïnes la millora de places públiques, i hem posat els serveis públics a l'abast de tothom, aplicant la tarifació social i incrementant el suport a famílies amb dificultats."

El document també recull el balanç respecte de les propostes que ICV-EUiA va presentar al 2011, a nivell de tot Catalunya. Destaquen la coherència política de l'acció a la ciutat amb les propostes de justícia social, sostenibilitat i democràcia de la coalició, a nivell general. Per a Jordi San José "els programes electorals no poden ser paper mullat ni subhastes de propostes que després són irrealitzables. Per aquest motiu les forces polítiques tenim l'obligació de rendir comptes davant la ciutadania", tot afegint que "aquest rendiment de comptes l'hem anat fent cada any, amb actes públics a tots els barris, i ho concretem en aquest document."

Redacció / Foto: ArxICV-EUiA Sant Feliu