ERC de Cornellà debat sobre els drets socials i llibertats

Imprimeix

L’alcaldable Raquel Albiol va manifestar que “no podem permetre els desnonaments, i més havent-hi 2.600 pisos buits a la ciutat”.

La sala d’actes del centre cultural Garcia Nieto va acollir una xerrada que, sota el títol “Drets socials i llibertats en el Cornellà de la República” pretenia reflexionar al voltant de les polítiques d’esquerres, en vigílies de la jornada del Primer de Maig i com a escalfament de la ja imminent campanya de les pròximes eleccions municipals del 24 de maig. L’acte, que organitzaven conjuntament les JERC i Esquerra Republicana de Cornellà, va aplegar mig centenar de persones que no es van voler perdre l’ocasió, malgrat era el dia abans d’un pont laboral, d’escoltar les idees i reflexions dels republicans de Cornellà.

Josep Ginesta, treballòleg, professor Universitari i Conseller AEDIPE, va ser finalment l’únic ponent de l’acte, ja que Gemma Calvet, que estava anunciada com a segona ponent, va tenir un impediment d’última hora que no li va permetre assistir-hi.

L’acte, a més, va comptar amb la participació de la candidata a l’alcaldia per Esquerra Republicana, Raquel Albiol, que va parlar al començament de la xerrada. L’alcaldable republicana va destacar en el seu discurs la situació de crisi actual i la repercussió en la ciutadania; en el cas de Cornellà, va destacar les 7.117 persones inscrites a l’atur al mes de març. A la vegada, va assegurar que “no podem permetre els desnonaments, i més havent-hi 2.600 pisos buits a Cornellà” i va afegir que “s’ha de garantir l’alimentació als col·lectius més vulnerables”, va acabar fent unaespecial menció a la tasca de diverses organitzacions de la ciutat com laCoordinadora contra la Marginació, Creu Roja, la Carena, el Llindar i laFederació d’Associacions de Veïns de Cornellà, entre d’altres.

Per la seva banda, Ginesta va fer un discurs d’alt voltatge polític i social. Durant la seva intervenció va dir que “estem en una crisi d’Estat, on cada cop hi ha més rics i més pobres” i que “un Estat que no inverteix en drets inherents com la sanitat, les pensions, educació; acaba essent més pobre en diners i en valors”. També va voler fer èmfasi en el fet que “no és el mateix fer negocis que fer empresa. Fer negocis és especular i fer empresa genera diners, treball i valors”. I va acabar exhortant tots els assistents a ser part activa i protagonistes dels canvis que estan a punt de succeir.

Redacció / Foto: ERC Cornellà